20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPrecizari

Precizari

Ca urmare a publicarii in ziarul “Romania libera” a articolului “Jonglerii financiare de zeci de miliarde de lei – Terenurile secrete ale Loteriei”, “Loteria Romana” precizeaza urmatoarele:
1. In perioada 21.06-30.06.2004, Curtea de Conturi a Romaniei a efectuat un control privind situatia, evolutia si modul de administrare a patrimoniului public si privat al statului la Compania Nationala “Loteria Romana” SA in perioada 01.01.2001-31.12.2003.
2. In urma controlului efectuat, Curtea de Conturi a Romaniei a constatat in perioada analizata o crestere substantiala a veniturilor, superioara cheltuielilor realizate, ceea ce a condus la obtinerea de profit.
3. Controlul efectuat de Curtea de Conturi a verificat si situatia spatiilor intrate in proprietatea Loteriei Romane in conformitate cu prevederile HG 371/1995 si OUG 159/1999 aprobat prin Legea 288/2001.
Prin adresa nr. 31.199/39D/ 2004, Curtea de Conturi a Romaniei dispune clasarea Procesului-verbal de constatare nr. 6.209/ 30.06.2004.
4. Prin Nota de completare la Procesul-verbal de constatare nr. 6.209/30.06.2004, Curtea de Conturi constata ca, in urma controlului efectuat, aspectele financiar-contabile sesizate au fost remediate, inregistrand in contabilitate terenurile aferente spatiilor intrate in proprietatea Companiei Nationale “Loteria Romana” SA, ca nu exista prejudiciu si nu sunt indeplinite conditiile raspunderii delictuale.
“Loteria Romana” informeaza cititorii ziarului “Romania libera” ca a manifestat intotdeauna transparenta in legatura cu activitatea depusa atunci cand astfel de informatii au fost solicitate.

Cele mai citite

Pentagonul nu vede nicio schimbare în poziția forței nucleare strategice a Rusiei

Pentagonul nu a observat nicio schimbare în ceea ce privește dispunerea forțelor nucleare strategice ale Rusiei, în ciuda a ceea ce oficialii au numit...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru la Campionatele Europene de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene pentru senioare de la Rimini. România (Sabrina Maneca Voinea, Ana...
Ultima oră
Pe aceeași temă