9.3 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialPrea-cinstiții cu neamuri și țoape angajate la secret | OPINIE

Prea-cinstiții cu neamuri și țoape angajate la secret | OPINIE

Cea mai mare realizare în România este să fii rudă sau amantă de parlamentar. Nicidecum să fii olimpic la matematică, economist de succes, profesor sau meseriaș priceput. Sau poate neamurile și pițipoancele aleșilor chiar or fi geniale, vorba lui Nicolicea. În cazul ăsta nu înțeleg de ce vor să le țină la secret. Ar trebui să fie motiv de mândrie. Sau le-o fi frică să nu afle nevestele? Asta în cazul în care nu și le-au angajat deja.

Am auzit mereu diverși deputați sau senatori reproșând presei că strică imaginea Parlamentului punându-i pe toți în aceeași oală. Că nu toți sunt corupți și rău intenționați. Cum ar califica ei refuzul instituțional al Camerei Deputaților și Senatului de a face publică lista consilierilor parlamentari, plătiți, desigur, din banii statului, adică din banii noștri? Asta este încă o dovadă a tupeului și disprețului prea-cinstiților parlamentari față de cei care i-au ales. Și de data asta vorbim despre un răspuns al instituției, nu vreo replică aruncată superior, în scârbă, de vreun tinichigiu al dreptului.

Pe de altă parte, dacă-i iei la bani mărunți pe aleșii neamului, mai toți au copiii la studii în străinătate. Și totuși, pe mulți dintre ei îi regăsim, în final, pe posturi călduțe, dar bine plătite, la stat. N-ai cum să nu te îndoiești în privința capacității lor intelectuale, așa geniali cum ne sunt prezentați.

Poate că printre neamurile parlamentarilor sunt și oameni de valoare, cu studii făcute pe bune și care pot fi un câștig pentru instituție. Dar tocmai din acest motiv trebuie să-i cunoaștem, să le vedem CV-ul, să le citim doctoratele și să le putem evalua activitatea, dacă tot suntem obligați să le plătim salariile.

Măcar să știm cine-i mai trezește pe extenuații din Parlament sau le taie sonorul de la laptop când se uită la filme deocheate.

Aștept un răspuns de la Călin Popescu Tăriceanu și de la Liviu Dragnea, președinții celor două Camere, în această privință, pentru că ei spun mereu că n-au nimic de ascuns. Nu văd de ce-ar ține la secret angajați de care ar trebui să fie mândri. În trecut, parlamentarii încercau să păcălească legea angajându-și încrucișat copiii și alte rude de prin bătătură. E foarte probabil ca și acum să se întâmple la fel, de aici și teama de a face publice numele celei mai reprezentative instituții ale statului, așa cum clama Călin Popescu Tăriceanu. Sigur, el a mai spus și că țara există și fără teritoriu sau populație, doar Parlament să fie. Așa s-ar explica și aglomerația de rude din Casa Poporului. Se pregătesc să reziste în Parlament și după dispariția restului populației.

 

 

Cele mai citite

Cel puțin patru morți și zeci de răniți în Filipine, după un atac terorist

Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac terorist produs în Filipine, în timpul unei slujbe religioase catolice, în ziua de duminică, 3...

Întâlnire Burduja-Macron la COP-28. ,,Avem multe subiecte în comun”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a publicat o fotografie de la o „întâlnire spontană” cu Emmanuel Macron, președintele Franței, de la COP-28.  „Franța și România deja...

Negrescu: Există trei variante pentru aderarea la Schengen până la sfârşitul anului

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că există trei variante posibile pentru obţinerea unei decizii favorabile aderării României la Schengen...
Ultima oră
Pe aceeași temă