11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPrahova: Cinci persoane cercetate penal într-un dosar privind fraude bancare au fost...

Prahova: Cinci persoane cercetate penal într-un dosar privind fraude bancare au fost reţinute

Poliţiştii prahoveni au reţinut, luni, cinci persoane cercetate penal într-un dosar privind fraude bancare, cei cinci fiind suspectaţi că fac parte dintr-un grup infracţional care a prejudiciat mai multe instituţii financiar-bancare cu aproximativ 250.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, ofiţerii de la Investigarea Fraudelor din cadrul IJP Prahova au reţinut, luni, cu mandat pentru 24 de ore, cinci persoane din Ploieşti acuzate că fac parte dintr-un grup infracţional specializat pe fraude bancare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform poliţiştilor, grupul infracţional este format din zece persoane care, în perioada 2011-2012, au contractat credite bancare sau au cumpărat produse electrocasnice în rate pe bază de acte false, valoarea prejudiciului fiind de 250.000 de lei.

Toţi cei zece membri ai grupării au fost audiaţi, însă doar cinci dintre ei au fost reţinuţi.

Un număr de 11 percheziţii domiciliare au avut loc, luni dimineaţă, în municipiul Ploieşti, acţiunea vizând membrii unei grupări infracţionale specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în perioada 2011 – 2012, aceştia au falsificat documente care atestau realizarea de venituri nereale, în baza cărora se prezentau la instituţii de credit şi contractau împrumuturi băneşti sau achiziţionau în rate produse electronice şi electrocasnice, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 250.000 lei.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat de la domiciliile suspecţilor înscrisuri şi produse electronice şi electrocasnice provenite din comiterea faptelor, iar zece persoane au fost conduse la audieri.

Zeci de poliţişti, însoţiţi de trupe speciale, au descins, luni dimineaţă, la 11 adrese din Ploieşti, acţiunea desfăşurându-se în cadrul unui dosar care vizează fraude bancare.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă