13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPovești cu noi și despre noi Festivalul Național de Improvizație...

Povești cu noi și despre noi Festivalul Național de Improvizație A cincea ediție a „!MPRO Fest“ se desfășoară între 7 și 11 septembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

S

ugestia publicului pentru prima zi este carburantul cu care unul dintre improvizatori își va destăinui cele mai adânci secrete într-un Mono(log). Actorii vor folosi elementele din monolog și vor crea trei povești diferite. Fiecare va merge pe firul ei narativ, până când se vor îmbina, iar rezultatul final va fi un scenariu fragmentat. 

În „The End“, actorii vor descoperi noile reguli care guvernează lumea, personajele vor interacționa și, alături de public, vor găsi ce se află dincolo de sfârșit. „Fetish“ este un spectacol în care un obiect fizic, luat din public, devine  sursa de inspirație a reprezentației. După acest spectacol vine „Road Trip“, în care nu destinația este importantă, ci călătoria. Doi băieți și o fată pleacă la drum, descoperind că la finalul lui niciunul dintre ei nu va mai fi la fel.

 

Detectivi, femei fatale, cinism

 

Vineri, trupa de improvizație Backstage Boys prezintă spectacolul „One shot!“, care va fi urmat de „Străinul“. 

Sâmbătă evoluează, într-un spectacol creat special pentru festival – „Sing it!“, Heather Urquhart și Jules Munns, de la The Maydays (Marea Britanie). 

În continuare, „Film Noir“ aduce în fața publicului detectivi, femei fatale, cinism, corupție, moravuri ușoare, vicii, miros de parfum și fum de țigară, toate într-un oraș în care trecutul tenebros se împletește cu prezentul plin de intrigi. 

Seara se va încheia cu un duet de poezie improvizată, în care Dave și Missie joacă un spectacol care a avut reprezentații în mari festivaluri de gen, precum Victoria Fringe, London Slapdash, Berlin Improv și IMPRO Amsterdam.

 

Spectatorii urcă pe scenă

 

Duminică, „The Thousand Million Love Stories“ este despre dragoste. Nu doar cum să cunoști persoana potrivită, dar și cum să trăiești împreună cu ea, să îmbătrânești alături de ea, cum să treci prin frustrări și regăsiri. Iar luni, 11 septembrie, „The Living Room“ este un format în care actorii poartă conversații reale, ca și cum ar fi pe o canapea în sufragerie. După ce s-a luat ca sugestie un cuvânt din public, spectacolul începe ca o conversație relaxată între improvizatori, despre situații reale. Iar asta nu e tot. 

Dincolo de faptul că vă puteți bucura de aceste spectacole, puteți deveni parte din ele. În cadrul secțiunii Open Stage, aveți ocazia să urcați pe scenă alături de improvizatori pentru a deveni voi înșivă actori. De improvizație, pentru că suntem la un astfel de festival! 

 

Actorii ascultă de sugestia publicului

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă