20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPostul de ştiri Euronews ar putea fi blocat în Rusia

Postul de ştiri Euronews ar putea fi blocat în Rusia

După difuzarea unor imagini cu forţele ucrainene de securitate care trag focuri de armă spre un portret al preşedintelui rus Vladimir Putin,  postul de știri Euronews ar putea fi blocat în Rusia, informează Mediafax.

"Este o provocare informaţională, o altă dovadă a politicii standardelor duble duse de Europa. Scopul acestei tehnici este să incite Europa împotriva Rusiei", a afirmat deputatul rus Mihail Markelov, citat de Izvestia. "Cei vinovaţi trebuie pedepsiţi", a adăugat el.

Conform cotidianului Izvestia, Markelov a trimis Serviciului federal pentru supravegherea comunicaţiilor, informaţiei şi mass-media, precum şi Parchetului General cereri pentru a verifica imaginile difuzate de Euronews la fiecare 30 de minute, pe data de 12 septembrie. Înregistrarea video prezintă forţele ucrainene de securitate trăgând cu arma spre un portret al preşedintelui rus Vladimir Putin, modificat pentru a semăna cu Adolf Hitler.

Markelov consideră că aceste imagini au avut ca scop să incite la ură şi să umilească nu doar pe preşedintele rus, ci întreaga populaţie a Rusiei, care a trăit ororile celui de-al Doilea Război Mondial.

Postul de televiziune Euronews emite în 13 limbi diferite şi este urmărit de 400 de milioane de clienţi din 155 de ţări.

Cele mai citite

Zelenski face reproșuri partenerilor internaționali după atacul rusesc asupra Harkovului care a ucis șase persoane

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat joi un dublu atac rusesc cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov, în urma căruia,...

Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei, el precizând că sunt alegeri într-un singur...

Gabriela Firea, promisiune pentru bucureșteni: „Blocurile sociale începute când eram primar au fost blocate. Le voi finaliza”

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, promite că va finaliza, în cazul în care va câştiga alegerile locale, blocurile sociale începute când era...
Ultima oră
Pe aceeași temă