16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPonta vrea să discute la UE o "soluţie" prin care raportul pe...

Ponta vrea să discute la UE o “soluţie” prin care raportul pe justiţie să nu fie folosit în campanie

Premierul Ponta vrea să discute cu liderii UE, în întâlnirile pe care le ava avea miercuri şi joi la Bruxelles, despre o soluţie în care raportul Comisiei Europene privind justiţia să nu fie folosit în campania pentru referendum, adăugând că nu ştie dacă publicarea raportului poate fi amânată, potrivit Mediafax.

“Preocuparea mea principală în discuţiile pe care le voi avea la Bruxelles va fi legată de raportul pe justiţie, pentru că imi este foarte teamă că, prezentat în campania electorală, fiecare va citi din raport ce vrea el şi îl va folosi împotriva celuilalt”, a spus Ponta la RTV.

Întrebat dacă vrea ca publicarea acestui raport să fie amânată, premierul a răspuns că nu ştie exact care este soluţia, ci doar că raportul va fi prezentat în ultima săptămână de campanie şi va fi folosit sigur în bătălia electorală.

El a precizat din nou că îi va asigura pe liderii UE că orice măsură adoptată de autorităţile române şi care va fi eventual considerată drept neconformă cu standardele Uniunii va fi imediat remediată.

Premierul Victor Ponta va pleca, miercuri, la Bruxelles, unde are deja programate întâlniri atât cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, cât şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Discuţia cu preşedintele Parlamentului European este prevăzută să aibă loc miercuri seara, iar întâlnirea cu preşedintele Consiliului European a fost deja programată pentru joi.

Tot pentru joi este deja pregătită întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, conform informaţiilor de la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta a declarat recent agenţiei MEDIAFAX că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, despre situaţia politică din România şi că a convenit cu acesta să aibă o întâlnire, joi, la Bruxelles.

Comisia Europeană este preocupată de situaţia din România, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi după decizia Curţii Constituţionale care validează această decizie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului UE.

Comisia Europeană a îndemnat de curând România să respecte principiile statului de drept şi independenţa justiţiei.

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă