15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialPonta spune că Videanu poate fi premier doar în "hoţi-land"

Ponta spune că Videanu poate fi premier doar în “hoţi-land”

Liderul USL, premierul Victor Ponta consideră că liderul ARD Vasile Blaga a glumit atunci când l-a avansat pe Adriean Videanu ca variantă pentru postul de prim-ministru după alegerile parlamentare, susţinând că Videanu poate fi propus premier doar “în ţara hoţilor”, potrivit Mediafax.

“În ţara hoţilor, unde îl propun ? Nu, cred că domnul Blaga, deşi nu pare, are simţul umorului. Totuşi nu facem «hoţi-land» aici, ca să-l punem pe domnul Videanu. Doamne fereşte, păi nu ne-a furat destul până acum ? Asta ar mai lipsi. Repet, cred că a fost o glumă a domnului Blaga, cred că nu vorbea serios”, a rrăspuns Ponta unei întrebări a presei pe această temă.

Copreşedintele ARD Vasile Blaga a declarat, marţi, că Adriean Videanu că ar putea fi una dintre propunerile ARD pentru funcţia de prim-ministru, arătând însă că alianţa nu a luat o decizie pe această temă şi nu vrea să “vândă pielea ursului din pădure”.

Blaga a fost întrebat dacă Adriean Videanu ar putea fi o propunere de prim-ministru din partea ARD, după ce acesta a prezentat programul de guvernare al alianţei.

“Da, Adriean poate fi una dintre propunerile noastre. Noi nu ne-am decis, nu vrem să vindem pielea ursului din pădure. Ne-am propus un scor care să ne permită să fim la guvernare, în jur de 30%”, a răspuns Vasile Blaga la întrebările ziariştilor.

Adriean Videanu a dat diverse răspunsuri la întrebarea privind o eventuală nominalizare a lui pentru funcţia de prim-ministru din partea alianţei.

“Nu. Eu sunt preşedintele Comisiei Naţionale de strategie a PDL şi am coordonat la nivelul alianţei elaborarea programului de guvernare”, a fost prima precizarea a lui Videanu.

El a mai spus că desemnarea primului-ministru este apanajul şefului statului, după ce preşedinţii de partide fac propuneri.

Întrebat dacă şi-ar putea asuma aplicarea programului de guvernare al ARD având funcţia de prim-ministru, Adriean Videanu a răspuns: “Vom vedea la momentul potrivit”.

Liderul PDL Bucureşti Adriean Videanu a prezentat, marţi, Programul de guvernare al ARD pe perioada 2013-2016, “Reporneşte România”, în prezenţa co-preşedinţilor ARD, Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu şi a altor reprezentanţi ai alianţei.

Cele mai citite

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă