13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPonta se apără: Statul român NU este prejudiciat

Ponta se apără: Statul român NU este prejudiciat

Premierul Victor Ponta a declarat că statul român nu a fost prejudiciat, pentru că taxele de 51.000 de lei, menționate în expertiza fiscală și contabilă din dosarul său, au fost plătite de el și nu de către Dan Șova. 

“Din expertiză, din tot ce s-a depus la dosar, rezultă așa: DNA îl acuză pe domnul Șova că n-a plătit 51.000 de lei taxe, din contractul cu mine, și, în același timp, în expertiză se arată foarte clar că acele taxe le-am plătit eu, cei 51.000 de lei. Acum, prejudiciat statul român nu este, că nu i-a plătit Șova 51.000, i-am plătit eu, Victor Ponta. În sensul ăsta, zice DNA, nu a plătit Șova. Așa este. Are dreptate DNA, nu a plătit Șova. Dar am plătit eu. Până la urmă, și eu, și procurorul spunem același lucru”, a afirmat Ponta, într-o intervenție telefonică, miercuri seara, la România TV.

Citește și: DOCUMENT. Ponta acuză DNA că manipulează opinia publică. Ce i-a răspuns DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a informat miercuri că, potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina premierului Victor Ponta se ridică la suma de peste 51.300 lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA ”Șova și Asociații”, reprezentată de Dan Șova, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

Citește și: Victor Ponta a ajuns DIN NOU la DNA. Ce arată noua expertiză DNA privind prejudiciul produs de premier

Victor Ponta este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Șova pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă