20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPonta i-a convins pe minerii blocaţi în subteran să renunţe la protest

Ponta i-a convins pe minerii blocaţi în subteran să renunţe la protest

UPDATE. Premierul Victor Ponta i-a convins pe minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană să renunţe la protest şi să iasă la suprafaţă .Cei 33 de mineri au ieşit din subteran după ce prim-ministrul a coborât în mină şi le-a promis că în săptămâna ce urmează se va reuni o comisie parlamentară care să reanalizeze proiectul Roşia Montană.

“Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că “nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia”.

Premierul i-a trimis pe mineri acasă, “la neveste şi copii”, deoarece luni începe şcoala, iar micuţii “trebuie să meargă cu taţii lor la şcoală”.

“Eu le-am promis că o să facem comisia şi o să-i aducem pe toţi din comisie aici să vorbească cu ei. Şi să vadă aici, să se decidă dacă susţin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, când nu ştie ce viaţă au oamenii ăştia, să zică “Nu”. Trebuie să-i aducem aici, le-am promis şi o să mă ţin de cuvânt (…) Le-am promis că ne întoarcem aici cu comisia specială şi că fiecare parlamentar îi va asculta şi pe ei. Să ne gândim că oamenii ăştia au dreptul la viaţă”, a afirmat Victor Ponta la ieşirea din mina de la Roşia Montană.

“Mâine începe şcoala şi copiii lor trebuie să meargă cu taţii la şcoală”, a mai susţinut premierul, explicând de ce a venit, duminică, la Roşia Montană pentru a discuta cu minerii.

Unul dintre mineri, întrebat dacă are încredere în promisiunea premierului, a răspuns afirmativ, dar a spus că în cazul în care se va înşela totuşi, minerii vor trece la măsuri extreme.

Cei care s-au aflat la suprafaţă în semn de solidaritate cu minerii aflaţi în subteran au scandat, la ieşirea ortacilor din mină: “Cinste lor/Cinste lor, cinste lor, minerilor”.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/148a147017831c167268bdbbf1f3b505/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Comisia parlamentară specială pentru Legea privind Roşia Montană urmează să fie constituită săptămâna viitoare, cel mai devreme marţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov, au loc proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană. De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona.

Citeşte şi PROTEST ROSIA MONTANA. Marş prin centrul Capitalei în a cincisprezecea zi de proteste

Citeşte şi ROSIA MONTANA: Proteste în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate

_ _ _ _ _

Premierul Victor Ponta a ajuns, duminică seară, la Roşia Montană pentru a discuta cu minerii care s-au blocat de miercuri în galeria Cătălina – Monuleşti, informează Mediafax.

Premierul Victor Ponta s-a îndreptat către mină însoţit de prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Întrebat dacă speră să îi convingă pe minerii blocaţi în subteran să renunţe la protest, Ponta a răspuns: “Sper că da, de aia am venit aici”.

Premierul a fost echipat cu costumul specific minerilor care lucrează la Roşia Montană, respectiv caschetă albă, costum verde şi cizme, apoi a coborât în galeria Cătălina-Monuleşti, unde se află minerii protestatari.

Ponta a coborât în mină însoţit de liderul Sindicatului “Viitorul Mineritului” din Roşia Montană, Cristian Albu.

În timp ce premierul se îndrepta spre mină, cele circa două mii de persoane aflate la suprafaţă scandau “Vrem să muncim, nu să cerşim”.

La Roşia Montană au mers şi circa două mii de persoane din ţară pentru a-şi manifesta solidaritatea cu cei 33 de mineri care protestează, de cinci, respectiv trei zile, în subteran.

Preşedintele Traian Băsescu declara, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naţionale de la Ţebea, că ar trebui să meargă la Roşia Montană.

Un număr de 22 de mineri aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană se află în a cincea zi de proteste, iar alţi 11 în a treia zi, ei declarându-se şi duminică decişi să nu renunţe până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului.

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...
Ultima oră
Pe aceeași temă