19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPonta, despre ÎNCĂ o suspendare a lui Traian Băsescu: Discutăm de pe...

Ponta, despre ÎNCĂ o suspendare a lui Traian Băsescu: Discutăm de pe 17 noiembrie

Întrebat dacă îl mai suspendă pe Traian Băsescu pentru "a-i lua pensia”, aşa cum a afirmat în urmă cu 2 săptămâni, Ponta a spus că va discuta aceste lucruri începând cu 17 noiembrie, respectiv imediat după turul II al prezidenţialelor şi arătând că nu i-a dat casă, scrie Mediafax.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prezent şi el la emisiune, alături de premier, a fost întrebat, de asemenea, dacă menţine propunerea sa de suspendare din funcţie a lui Băsescu.

„Cererea mea de suspendare e valabilă, este pe masă”, a răspuns, la rândul său, Tăriceanu, râzând.

Ponta a mai fost întrebat şi dacă i-a dat casă lui Băsescu.

„Nu”, a răspuns Ponta, monosilabic.

Întrebat dacă nu-i va da casă lui Băsescu, premierul a adăugat: „Am dat casa aceea pe care şi-o dorea la Snagov. O dăm unei fundaţii a unor mari campioni”.

În 3 noiembrie, premierul Victor Ponta a declarat, într-o emisiune la România TV, că se gândeşte că poate ar fi drept ca preşedintele Traian Băsescu, la cât a încălcat Constituţia, să nu aibă mandat întreg, astfel încât să nu primească pensie, menţionând însă că dacă va putea evita o criză politică, o va face.

Întrebat atunci ce ar trebui să facă Traian Băsescu pentru a fi suspendat iarăşi din funcţia de preşedinte, Ponta a răspuns: "Să încalce grav Constituţia". El a adăugat că actualul şef al statului încalcă în mod constant Constituţia "câte puţin".

Cele mai citite

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă