13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPonta, acuzat că "dezinformează grosolan" în privinţa fondurilor pentru alegerile parlamentare

Ponta, acuzat că “dezinformează grosolan” în privinţa fondurilor pentru alegerile parlamentare

Fostul ministrul al Administraţiei şi Internelor Gabriel Berca a declarat, miercuri, în exclusivitate pentru NewsIn, că Victor Ponta “dezinformează grosolan” în legătură cu subiectul fondurilor pentru alegerile parlamentare.

“Ponta nu se pricepe să fie premier şi nu ştie reguli de bază din administraţia centrală. Întotdeauna banii pentru alegeri sunt alocaţi prin hotărâre de Guvern, cu câteva luni înainte de fiecare scrutin electoral, din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului.

Banii pentru alegerile din noiembrie trebuie alocaţi, în mod normal, cel mai devreme în iulie-august. Un guvern trebuie să ştie mai întâi, de la Autoritatea Electorală Permanentă, câte secţii de vot trebuie pregătite, câţi alegători sunt înscrişi pe liste, ce tip de vot urmează, pentru a se face o estimare a costurilor”, a precizat Berca.

Acesta a mai spus că şi “cei doi premieri pe care Victor Ponta îi respectă necondiţionat”, Tăriceanu şi Năstase, au procedat la fel, alocând bani după rectificarea bugetară de la sfârşitul lui iunie pentru alegerile din noiembrie.

“Dacă susţine altceva, Victor Ponta nu face altceva decât să mintă. Iar rolul unui prim-ministru nu este să îi prostească pe concetăţenii săi”, a mai afirmat Berca.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că din ce a reuşit să strângă din banii alocaţi primăriilor de Guvernul Ungureanu, 200 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru organizarea algerilor parlamentare, pentru care Emil Boc “nu a pus niciun leu”.

“Vă dau un singur exemplu pe care l-am dat şi la Guvern, vreau să ştiţi că Guvernul României, sub conducerea domnului Boc, domnia sa era prim-ministru când s-a întocmit bugetul, nu a pus niciun leu, zero lei pentru alegerile parlamentare, deci domnul Boc nu ştia că o să avem alegeri parlamentare în 2012 sau nu-l interesau alegerile parlamentare, 200 milioane de lei din ceea ce recuperez de la primarii pedelişti trebuie să plătim alegerile pentru ca să avem alegeri, gesturi de acest gen iresponsabile sunt o mulţime, acum abia începem să le descoperim cu adevărat”, a afirmat premierul.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă