21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPolițiștii au percheziționat mașina unei protestatare #rezist. Polițiștii n-au găsit nimic ilegal,...

Polițiștii au percheziționat mașina unei protestatare #rezist. Polițiștii n-au găsit nimic ilegal, dar refuză să elibereze procesul verbal

Unei tinere protestatare  #rezist i-a fost percheziționată mașina, pe drumul spre Piața Victoriei, de către polițiști în civil, informează publicația Epoch Times.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 3 mai, când Evelina Morar, una dintre tinerele protestatare, a fost înconjurată de poliţişti în civil care au cerut să îi percheziţioneze maşina, fără să îi comunice vreun motiv. După percheziţie, femeia a mers la Secţia 1 Poliție, unde a aflat că oamenii legii ar fi fost sesizaţi de jandarmi că ea distribuie materiale de propagandă protestatarilor – lucru care, de altfel, s-a dovedit fals.

Polițiștii i-au spus Evelinei că nu e vinovată dar au refuzat să-i înmâneze o copie a procesului verbal întocmit în urma percheziţiei.

Evelina Morar a cerut ulterior în scris o copie a certificatului, pentru a vedea motivul oficial al percheziţiei. Surpriză însă, cererea i-a fost refuzată pe motiv că documentul conţine "date cu caracter personal''.

"În ceea ce priveşte solicitarea unui exemplar al respectivului proces verbal, vă comunicăm faptul că acest document conţine date cu caracter personal. În conformitate cu art. 3, lit a, din legea nr 677/2001, datele cu caracter personal reprezintă "orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă direct sau indirect, în particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau mai mulţi factori specifici identităţii sale fiice, fiziologice, psihice, ecomomice, culturale sau sociale", i-a transmis Secţia 1 de Poliţie drei. Evelina Morar.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă