20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecial"Politica Romaniei nu se schimba"

“Politica Romaniei nu se schimba”

Presedintele Traian Basescu a afirmat astazi ca politica Romaniei nu se schimba in relatia cu Republica Moldova si nu a dorit sa faca niciun fel de interpretare a comunicatului transmis de autoritatile de la Chisinau.

"Nu fac interpretari, doar iau nota. Politica Romaniei nu se schimba", a spus Traian Basescu.

 

Ministerul Afacerilor Externe a luat nota, dar nu comenteaza deocamdata acuzatiile formulate marti de seful Guvernului de la Chisinau, Vasile Tarlev, potrivit carora politicile Romaniei ameninta securitatea si stabilitatea nationala a Republicii Moldova, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al MAE, Corina Vintan.

 

Surse oficiale au precizat ca raspunsul public al Romaniei ar putea fi formulat in perioada urmatoare in urma consultarilor autoritatilor de la Bucuresti responsabile cu politica externa si a unor discutii cu inalti oficiali de la Chisinau.

 

Sursele citate au aratat ca este foarte putin probabil ca acuzatiile la adresa Romaniei formulate in ultima perioada de autoritatile de la Chisinau sa aiba efectul scontat la nivelul Uniunii Europene, ci dimpotriva ar putea dauna relatiilor R. Moldova cu Bruxelles-ul.

 

Guvernul de la Chisinau a afirmat aseara, in premiera, ca politicile Romaniei ameninta securitatea si stabilitatea nationala a Republicii Moldova. Intr-o declaratie a Executivului, premierului Vasile Tarlev, difuzata de agentia oficiala Moldpres, Bucurestiul este acuzat ca a exagerat intentionat numarul cererilor de cetatenie romana depuse de moldoveni, iar decizia presedintelui Traian Basescu legata de viitorul Centru European de Vize, gestionat de Romania, este considerata sfidatoare.
"Modul speculativ in care situatia specifica a Republicii Moldova, creata dupa ultima extindere a UE, este utilizata de statul vecin – Romania, este mai mult decat inadmisibil", se afirma in comunicatul Guvernului moldovean.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă