27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialPolitica Agricola Comuna, discutata la Bucuresti

Politica Agricola Comuna, discutata la Bucuresti

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania organizeaza conferinta "Analizarea eficientei reformei Politicii Agricole Comune" astazi, la ora 10.30.
Politica Agricola Comuna (PAC) este unul dintre elementele esentiale ale sistemului institutional al Uniunii Europene. Obiectivele sale sunt stabilite in articolul 39 al Tratatului de la Roma: cresterea productivitatii, garantarea unui nivel de viata echitabil populatiei din agricultura, stabilizarea pietelor, garantarea securitatii aprovizionarilor, asigurarea consumatorului cu provizii la preturi rationale. Acest articol recunoaste necesitatea de a tine cont de structura sociala a agriculturii si de inegalitatile structurale si naturale dintre diferite regiuni agrare, la fel ca si interesul in a efectua in mod gradual adaptarile oportune. Politica agricola comuna s-a creat in anii ‘70, in momentul in care Europa era deficitara in majoritatea produselor alimentare. Aceasta politica a contribuit pozitiv la cresterea economica si a reusit sa garanteze aprovizionarea consumatorului european cu o gama ampla de produse alimentare calitative la preturi rationale. Pana la jumatatea decadei anilor ‘90, PAC a fost, la mare distanta, politica comunitara cea mai importanta, in special din punctul de vedere al bugetului.

15.00    dezbatere
Sediul GDS din Calea Victoriei nr. 120   
Grupul pentru Dialog Social organizeaza dezbaterea "De ce sa va dam Bucurestiul?", cu candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban.

18.00    lansare
Libraria Carturesti, str. Arthur Verona nr. 13
Editura Polirom si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania lanseaza cea mai noua aparitie din colectia "Istorii subterane" – "Dosarul Bruncan. Documente ale Directiei a III-a Contraspionaj a Departamentului Securitatii Statului (1987-1989)".

20.00    aniversare
Clubul Lucky 13, str. selari nr. 9-11   
Editura Humanitas si revista One organizeaza un cocteil cu prilejul sarbatoririi unui an de la aparitia colectiei Cocktail.

Cele mai citite
00:00:59

VIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a propus un acord oficial cu aliații țării pentru a obține despăgubiri din partea Rusiei pentru daunele provocate de forțele...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 87: 8 răniți după un atac asupra unui centru cultural recent reconstruit

UPDATE, ora 14:38: Preşedintele american Joe Biden a semnat legea adoptată joi de Congres ce prevede un pachet gigantic de 40 de miliarde de...
00:01:04

VIDEO: Rusia spune că ultimii apărători din Azovstal s-au predat

Ministerul rus al Apărării a declarat că ultimul grup de forțe ucrainene care se afla în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol s-a predat, marcând...
Ultima oră
Pe aceeași temă