19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPoliţia din Bistriţa a amendat drumarii pentru că nu au întreţinut drumurile...

Poliţia din Bistriţa a amendat drumarii pentru că nu au întreţinut drumurile publice pe timp de iarnă

Poliţiştii bistriţeni au aplicat mai multe amenzi pentru neîntreţinerea drumurilor publice şi lipsa anvelopelor de iarnă, în urma ninsorilor de vineri, potrivit comunicatului de presă remis sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

    În total, poliţiştii au aplicat 84 de amenzi, în valoare totală de peste 21.000 lei, dintre care 73 pentru neregulile constatate în trafic. Printre acestea din urmă s-au numărat şi trei sancţiuni contravenţionale aplicate pentru lipsa anvelopelor de iarnă, fiind retrase şi trei certificate de înmatriculare.

    ‘De asemenea, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 3.150 lei, pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare’, se mai precizează în comunicat.

    Surse oficiale au declarat pentru AGERPRES că problemele de deszăpezire sancţionate au fost semnalate pe drumurile naţionale.

    Firma care a câştigat contractul de deszăpezire a drumurilor naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru următorii patru ani este din Cluj şi a fost înfiinţată în acest an. Contractul semnat cu fosta CNADNR se ridică la peste 20 milioane lei, fără TVA. 

    IPJ Bistriţa-Năsăud a acţionat, în cursul zilei de vineri, cu 60 de echipaje de poliţie şi peste 100 de poliţişti rutieri şi de ordine publică pe raza întregului judeţ, pentru monitorizarea traficului rutier, dar şi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere cauzate de fenomene meteo periculoase. 

Cele mai citite

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...
Ultima oră
Pe aceeași temă