27.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialPoliția Capitalei a transmis DNA toate informațiile cerute în dosarul coloanelor oficiale

Poliția Capitalei a transmis DNA toate informațiile cerute în dosarul coloanelor oficiale

Poliția Capitalei susține că a răspuns tuturor solicitărilor DNA în legătură cu cercetările din dosarul coloanelor oficiale, încă din 10 mai 2016.  

”La 10.05.2016, DGPMB a răspuns tuturor solicitărilor DNA în legătură cu cercetările efectuate în dosarul 905/P/2015, fiind puse la dispoziţia unităţii de parchet toate informaţiile, datele şi documentele solicitate. În continuare, în interesul soluţionării cauzei penale Poliţia Capitalei va pune la dispoziţia DNA orice document şi va răspunde cât mai operativ posibil tuturor cererilor”, se arată într-un răspuns al Poliţiei Capitalei, la solicitarea Agerpres

Luni, surse judiciare au transmis pentru România liberă că la începutul lunii mai, a fost transmis un răspuns din partea Poliției Capitalei, către DNA, în legătură cu dosarul coloanelor oficiale.

Luni, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a susţinut, într-un interviu la Europa FM, că ministrul de Interne, Petre Tobă, ar trebui să explice dacă şi de ce întârzie să trimită documentele cerute de procurorii DNA în dosarul în care fostul ministrul Gabriel Oprea este urmărit penal pentru abuz în serviciu, pentru folosirea ilegală a coloanelor oficiale. 

Citește și: Dosarul coloana oficială a lui Oprea. Prună spune că MAI trebuie să explice dacă și de ce întârzie documentele cerute de DNA

”Nu eu trebuie să vorbesc cu domnul ministru Tobă. Din moment ce cererea doamnei procuror şef Kovesi a fost sau a făcut afirmaţii publice, cred că e datoria Ministerului de Interne să explice dacă a avut într-adevăr întârzieri, de ce sunt aceste întârzieri şi să discute direct cu parchetele. Cred că discuţia trebuie să aibă loc între ministrul de Interne şi procurorul şef DNA. Fiind o cerere publică, eu sunt convinsă că domnul Tobă a auzit de această cerere şi va face în aşa fel încât fie să lămurească dacă există o întârziere, fie să trimită acele acte, despre care doamna Kovesi spune că au întârziat să ajungă la DNA”, a declarat Raluca Prună. 

Pe 10 mai, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirma că dosarul privind folosirea coloanelor oficiale, în care sunt cercetaţi fostul vicepremier Gabriel Oprea şi fostul procuror general Tiberiu Niţu, este aproape de finalizare, dar încă se aşteaptă răspunsuri de la alte instituţii. 

Şefa DNA spunea că răspunsurile aşteptate trebuie să vină de la Ministerul de Interne, instituţie căreia i s-a solicitat calcularea prejudiciului. 

„Noi am reţinut în dosar comiterea unei infracţiuni de abuz în serviciu, care are şi un prejudiciu. În prezent, aşteptăm ca structurile Ministerului de Interne să ne calculeze contravaloarea acestui prejudiciu”, susţinea Laura Codruţa Kovesi

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă