10.4 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSpecialPNL cere retragerea din funcţie a viceprimarului Tudor Ionescu

PNL cere retragerea din funcţie a viceprimarului Tudor Ionescu

PNL cere PSD şi primarului general, Gabriela Firea, să îl revoce din funcţie pe viceprimarul Tudor Ionescu şi îl acuză pe copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu de exercitarea unor presiuni asupra social-democraţilor pentru această alegere. 

"Societatea civilă a reacţionat, astăzi, violent, faţă de alegerea, în funcţia de viceprimar al Capitalei, a unei persoane al cărei CV nu conţine nicio recomandare pentru ocuparea unei astfel de demnităţi publice. Din contră, oricine a putut remarca faptul că Tudor Ionescu – căci despre persoana sa este vorba – are altfel de orientări şi afinităţi decât cele presupuse de o funcţie publică de decizie", se arată într-un comunicat al PNL transmis joi AGERPRES şi semnat de deputatul Ovidiu Raeţchi. 

Potrivit sursei citate, alegerea 'unui astfel de viceprimar' se datorează 'presiunilor exercitate asupra PSD' de către copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, în condiţiile alianţei pe care cele două formaţiuni o au la nivelul Bucureştiului. 

"PSD a decis, astfel, să facă un compromis pe seama bucureştenilor şi să îi jignească prin cedarea voturilor lor lui Tudor Ionescu – nimeni altul decât finul lui Tăriceanu. Dată fiind această situaţie căreia cu greu putem să îi găsim un precedent, PNL cere PSD şi primarului general, Gabriela Firea, să îl revoce cu prima ocazie pe Tudor Ionescu, dând astfel dovada înţelegerii faptului că penibilul are o limită, iar ridicolul nu trebuie să facă niciodată casă bună cu gestionarea unor funcţii administrative sau politice de prim rang", se mai precizează în comunicat. 

Aurelian Bădulescu (PSD+UNPR) şi Tudor-Tim Ionescu (ALDE) au fost aleşi, joi, viceprimari ai Capitalei, în urma votului exprimat în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Cele mai citite

Vlad Filat, fost prim-ministru: „Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea la UE”

Un fost șef al Guvernului Republicii Moldova, Vlad Filat, consideră că "Reunificarea celor două state românești este mult mai aproape ca realizare decât aderarea...

Blue Air, în insolvență

Compania aeriană low-cost Blue Air, aflată deja, la acest moment, în portofoliul statului, care deţine 75% din acţiuni, a intrat în insolvenţă, la propria...

În 2022, BAT a reciclat 22,6% din volumul de apă utilizat la nivel global

BAT anunță rezultate remarcabile obținute în atingerea obiectivelor ambițioase privind managementul apei folosite în procesul de producție Obiectivele BAT până în anul 2025 includ certificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă