2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialPlângerea depusă de 39 de pasageri ai Costa Concordia prevede despăgubiri de...

Plângerea depusă de 39 de pasageri ai Costa Concordia prevede despăgubiri de 520 milioane de dolari

Cei 39 de pasageri ai pachebotului Costa Concordia care au depus plângere la Miami împotriva companiei de croazieră Carnival solicită peste 520 de milioane de dolari despăgubiri, a declarat marţi avocaţul naufragiaţilor, potrivit Mediafax.

Plângerea menţionează un total de 528 de milioane de dolari în despăgubiri reclamate companiei americane de croazieră Carnival Cruise Lines, cu sediul la Miami şi filialei sale Costa Cruise Line, cu birouri la Hollywood, în Florida şi în Italia.

“Inculpaţii au fost foarte imprudenţi şi încăpăţânaţi şi au acţionat fără a ţine cont de securitatea, vieţile şi bunăstarea reclamanţilor”, a declarat avocatul care se ocupă de această plângere, Marc Bern, în cadrul unei conferinţe de presă.

Plângerea subliniază “pagubele şi prejudicile suferite (de reclamanţi) rezultate din conduita oficialilor şi a membrilor echipajului de pe Costa Concordia care şi-au arătat dispreţul pentru viaţa umană”, a declarat acesta luni într-un comunicat.

Şase pasageri de pe Costa Concordia au depus plângere pe 27 ianuarie la Miami împotriva Carnival şi a filialei sale, reclamând 460 de milioane de dolari în total. Plângerea reuneşte acum 39 de pasageri, subliniază coimunicatul.

Noile acuzaţii îl vizează mai ales pe comandantul navei Francesco Schettino, acuzat de gestionarea greşită a operaţiunilor de evacuare a pachebotului, precum şi echipajul, acuzat de neglijenţă.

Concordia a naufragiat pe coasta unei insule toscane la 13 ianuarie cu 4.229 de persoane la bord, un accident care s-a soldat cu 32 de morţi, dintre care 15 nu au fost găsiţi.

Cele mai citite

Avocatul lui Cherecheș a susținut că fostul primar a refuzat extrădarea

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată,...
00:00:33

VIDEO. Netanyahu: “Israelul nu dorește să facă rău civililor din Gaza”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă (2 decembrie) că Israelul continuă să lucreze în coordonare cu SUA și organizațiile internaționale pentru a defini...

Utilizatorii WhatsApp vor putea să facă invizibile conversațiile pe care doresc să le țină secrete

WhatsApp a introdus recent o schimbare semnificativă, oferind utilizatorilor săi acces la o nouă funcție secretă ce cu siguranță îi va încânta. Nou funcție WhatsApp Funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă