12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPlângere penală împotriva primarului din Cernavodă

Plângere penală împotriva primarului din Cernavodă

Instituţia Prefectului Constanţa  a formulat plângere penală împotriva Marianei Mircea pentru abuz în serviciu.

Prefectul Claudiu Palaz ne-a declarat că plângerea a fost făcută ca urmare a refuzului primarului de la Cernavodă de a desemna o persoană în Comisia de organizare a referendumului privind suspendarea din funcţie a primarului oraşului. „Am formulat plângere penală împotriva primarului Mariana Mircea pentru abuz în serviciu. Am spus că vom face lucrul ăsta. Plângerea penală a fost făcută şi înaintată către Parchet”, a declarat Palaz. Acesta a precizat că referendumul privind demiterea primarului din Cernavodă va fi organizat.

„Referendumul va trebui să fie organizat. Acum nu putem să intrăm, să tragem cu forţa şi să luăm un reprezentant al primăriei şi să-l punem în comisie. Dar el va fi organizat: este legal, am câştigat în instanţă, va trebui să-l organizeze”, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Acesta a mai precizat că nu este mirat de faptul că cele două instituţii (primăria Cernavodă şi Consiliul Judeţean Constanţa) refuză să-şi desemneze reprezentanţii în comisie, dar că singurul lucru care poate fi făcut de prefect este plângerea penală pentru abuz în serviciu. „Într-un final sper să le vină mintea la cap la amândoi (Mariana Mircea şi Nicuşor Constantinescu-n.red.) şi să ne comunice membrii pentru comisia pentru organizarea referendumului. Mai mult decât să le fac plângere penală nu am ce să fac”, a precizat prefectul, care spune că „trebuie să se respecte legea. Dacă încerc să le fac altceva, nu respect eu legea”.  Text Box:

Instanţa a hotărât

La sfârşitul lui noiembrie 2011, Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat  în dosarul având ca obiect obligarea primarului oraşului Cernavodă şi a Consiliului Judeţean Constanţa de a desemna câte un reprezentant care să facă parte din comisia de organizare a referendumului pentru demiterea primarului oraşului Cernavodă. Decizia, definitivă şi irevocabilă, obligă cele două autorităţi, locală şi judeţeană, să trimită Instituţiei Prefectului Constanţa propunerea pentru persoana care va face parte din Comisia de organizare a referendumului. Desemnarea reprezentanţilor celor două instituţii nu s-a făcut nici până astăzi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă