17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPiedone: Cele trei doamne psiholog care au dus copiii la manele sunt...

Piedone: Cele trei doamne psiholog care au dus copiii la manele sunt concediate

Cele trei femei psiholog care au dus copiii de la Centrul de zi “Casa Speranţei” din Bucureşti în tabără la Năvodari şi care au fost surprinse dansând într-un club de manele alături de copiii care dormeau vor fi destituite, a anunţat, joi seară, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, potrivit Mediafax.

Le-am comunicat personal că vor avea desfăcute contractele de muncă. Luni se va întâlni comisia de disciplină şi aceasta va fi decizia. Dacă domniilor lor se vor simţi lezate aştept să mă dea în judecată”, a spus Cristian Popescu-Piedone.

Primarul Sectorului 4 a precizat că se află la Năvodari împreună cu o nouă echipă de supraveghetori adusă special să le înlocuiască pe cele trei femei care vor fi concediate de la Direcţia de Protecţie a Copilului din Sectorul 4.

“Doamnele nu se mai ocupă de copii, am adus înlocuitori care să aibă grijă cum trebuie de cei mici până la finalul taberei, aceasta fiind în plină desfăşurare”, a spus Piedone.

Cele trei femei vizate de decizia primarului sunt Liliana Neacşă, Ana-Maria Lepădat şi Claudia Vişan. Potrivit primarului, acestea au 23, 25 şi, respectiv, 30 de ani.

Doamnele psiholog au vrut să-i ducă pe aceşti copii la manele, gândindu-se probabil că e educativ pentru aceştia. Vor plăti!“, a mai spus Piedone.

Acesta a precizat că, pe lângă cele trei, alţi doi supraveghetori ai unui alt grup de copii instituţionalizaţi, cei de la centrul de plasament “Robin Hood”, vor fi cercetaţi disciplinar întrucât “se pare că şi ei au fost pe-acolo, însă fără copii”. “Vom vedea ce implicare au avut şi celelalte două persoane şi, dacă va fi cazul, vom lua şi aici măsuri. Totuşi, cei doi nu au luat copiii după ei la discotecă la Costineşti, aşa cum au făcut cele trei doamne amatoare de manele”, a spus Piedone.

Întrebat cum şi-au justificat gestul de a-i culca pe copii în clubul de noapte şi de a continua distracţia, primarul a răspuns: “Mi-au spus mai întâi că au uitat să se uite la ceas. Apoi au susţinut că au luat acordul părinţilor pentru a lua o mare parte dintre copii la discotecă. Vă las pe dumneavoastră să judecaţi motivaţiile domniilor lor”, a spus Piedone, precizând totuşi că acei copii care au fost filmaţi dormind în club în timp ce supraveghetoarele se distrau sunt, în parte, orfani. “În plus, toţi sunt instituţionalizaţi, deci în custodia instituţiei, nu a părinţilor, presupunând că aceştia mai există”, a conchis Piedone.

Un telespectator a trimis unui post de televiziune imagini dintr-o discotecă din Costineşti în care erau surprinşi mai mulţi copii în timp ce dansau sau care dormeau pe canapele într-un club din staţiunea Costineşti, mult după ora 22.00. În acest caz s-au autosesizat atât poliţia cât şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. În plus, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut şi el o anchetă.

Cele mai citite

Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs merg la Jocurile Olimpice! România are 82 de sportivi calificați la Paris

România și-a mărit numărul de sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice, după ce perechea alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat...

Ce să treci pe lista pentru bagajul de maternitate? 10 idei utile pentru viitoarele mămici

Nașterea este un moment unic în viață, un moment plin de emoție pentru viitoarele mămici. Fie că ești la prima experiență sau deja...

O primărie din Buzău acuză ADS că a încheiat contracte ilegale

Primăria Comunei Vernești din județul Buzău se află în mijlocul unui scandal intens după ce a acuzat Agenția Domeniilor Statului (ADS) că a...
Ultima oră
Pe aceeași temă