14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPetraeus avertizează: Trupele americane, în pericol. O biserică va arde Coranul la...

Petraeus avertizează: Trupele americane, în pericol. O biserică va arde Coranul la 11 septembrie

Comandantul forţelor internaţionale din Afganistan, generalul David Petraeus, a apreciat că dacă o biserică americană îşi va pune în aplicare proiectul de a arde public un exemplar din Coran, la 11 septembrie, acest lucru va pune în pericol trupele americane, relatează AFP citată de Mediafax.

 

Dove World Outreach Center, Biserica baptistă din Florida, intenţionează să ardă în public un exemplar din Coran la comemorarea a nouă ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite.

Dacă proiectul va fi pus în aplicare, acest lucru va servi propagandei talibanilor în Afganistan şi va consolida sentimentul antiamerican în lumea musulmană, a apreciat generalul american David Petraeus, într-un interviu acordat marţi cotidianului Wall Street Journal.

“Acest lucru ar putea pune în pericol atât trupele, cât şi efortul global”, a apreciat el.

“Este exact genul de acţiune pe care talibanii îl folosesc iar acest lucru ar putea provoca probleme semnificative. Nu numai aici, ci peste tot în lume unde suntem prezenţi alături de comunitatea islamică”, a adăugat el.

Biserica Dove World Outreach Center invită la arderea, la 11 septembrie, a unor exemplare din Coran în faţa porţilor sale din Gainesville, la circa 500 de kilometri nord-est de Miami, şi a invitat şi alte centre religioase să facă acelaşi lucru, în memoria victimelor atentatelor şi pentru comaterea “demonului islamului”.

Ca răspuns, pastorul acestei biserici, Terry Jones, a declarat că îngrijorările lui Petraeus sunt “legitime”.

Dar într-un comunicat adresat Wall Street Journal, pastorul a adăugat: “Trebuie să transmitem un mesaj clar musulmanilor radicali. Nu vom mai fi controlaţi şi dominaţi de frică şi ameninţări”.

La sfârşitul lui august, aproximativ 100 de radicali musulmani au manifestat în faţa ambasadei Statelor Unite la Jakarta şi au ameninţat cu declanşarea unui război sfânt dacă această biserică americană îşi pune proiectul în aplicare.

În trecut, presupusa profanare a Coranului de către militarii americani, atât în Afganistan cât şi în Irak, a condus la tensiuni şi manifestaţii adeseori violente.

 

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă