14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPetiţie contra discrimănării românilor, iniţiată de europarlamentarul Petre Luhan

Petiţie contra discrimănării românilor, iniţiată de europarlamentarul Petre Luhan

Europarlamentarul Petre Luhan a lansat o petiţie împotriva discrimănării românilor de către britanici şi a solicitat preşedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi premierului britanic David Cameron să ia măsuri cu privire la campania publicaţiei Daily Express.

Petiţia poate fi semnată aici sau pe pagina publică de Facebook a europarlamentarului.

”Românii nu sunt şi nu trebuie consideraţi  cetăţeni de mâna a doua. Politicienii britanici şi mass-media trebuie să înceteze acţiunile de denigrare a concetăţenilor lor europeni”, a spus Luhan.

Citeşte şi: Britanicii nu îi vor pe români în ţara lor nici după 1 ianuarie

Europarlamentarul a susţinut că orice încercare de a limita accesul românilor la muncă în afara graniţelor este un abuz la tratatul de aderare a României la UE, care trebuie sancţionat în consecinţă de instituţiile europene ”prin iniţierea procedurii de infringement”.

Anterior, liderul PSD în Parlamentul European (PE), Cătălin Ivan, a solicitat publicaţiei britanice să pună capăt “cruciadei” împotriva migrării românilor şi bulgarilor în Marea Britanie.

 
Potrivit site-ului publicaţiei, peste 35.000 de persoane au semnat o petiţie online a Daily Express, iniţiată săptămâna trecută, care solicită Guvernului britanic să menţină controale stricte asupra imigranţilor din cadrul Uniunii Europene (UE), în pofida viitoarei anulări, de la 1 ianuarie 2014, a restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor.
 
 
Un parlamentar britanic conservator, Peter Bone, a lăudat iniţiativa publicaţiei, despre care afirmă că “vorbeşte în numele poporului britanic”.
 

Potrivit publicaţiei, 98% dintre cititorii săi care au participat la un sondaj telefonic doresc ca Marea Britanie “să îşi închidă frontierele tuturor noilor imigranţi”. Daily Express prezintă acest procent ca indicând “o opoziţie publică faţă de anularea restricţiilor”.

Cele mai citite

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...
Ultima oră
Pe aceeași temă