13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPeter Eckstein-Kovacs cere reformarea UDMR

Peter Eckstein-Kovacs cere reformarea UDMR

Senatorul Peter Eckstein-Kovacs a solicitat, ieri, conducerii UDMR sa organizeze un congres extraordinar dupa alegerile locale de anul acesta

Senatorul udmr de Cluj, Peter Eckstein-Kovacs, a formulat mai multe cereri la adresa conducerii uniunii din care face parte. Majoritatea acestora se refera la reformarea UDMR. Potrivit lui Eckstein-Kovacs, UDMR ar putea pierde masiv electorat in favoarea viitorului Partid Civic Maghiar, motiv pentru care, in opinia sena-torului, dupa alegerile locale din primavara acestui an, uniunea ar trebui sa-si reformeze Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU).
"Ne vom confrunta cu o situatie concurentiala intre UDMR si Partidul Civic Maghiar si eu cred ca in cadrul alegerilor parlamentare nu putem avea succes decat daca va fi regandita structura UDMR. Avem nevoie de un statut nou si de fete noi, credibile, motiv pentru care solicit un congres extraordinar al UDMR dupa alegerile locale", a explicat Eckstein-Kovacs.

Tot el a fost cel care a spus ca CRU are nevoie de o noua structura, mai putin bazata pe structura geografica. "Este nevoie sa se dea drumul la deschiderea partidului. Noi vom propune organizarea CRU pe grupuri politice bazate pe ideologii, nu pe structuri geografice. Cred ca trebuie sa dispara din UDMR organizatiile de tip geografic si sa apara, in schimb, grupuri politice formate pe baza ideologiilor, pe baza structurii marilor familii politice europene", a completat Peter Eckstein-Kovacs.
La conferinta de presa a senatorului a participat si presedintele Cercului Na-tional Liberal din Secuime, Istvan Denes, impreuna cu care Eckstein-Kovacs, membru al Cercului Liberal din cadrul UDMR, a anuntat ca intentioneaza sa colaboreze.
Denes a explicat ca, in vi-ziunea sa, liberalii secui ar putea constitui o baza pentru gasirea unor idei comune intre romanii si maghiarii din Transilvania. "Puntea de legatura intre cele doua natii, romana si maghiara, in Ardeal, vor fi liberalii. Credem ca suntem cei mai toleranti si putem sa realizam asta", a explicat Denes.

PROIECTE

Senatorul de Cluj a mai declarat ieri ca intentioneaza sa promoveze mai multe proiecte de lege in viitor, printre care si unul menit sa ofere un anumit grad de acces la politica tinerilor de la 16 ani. Ideea lui Eckstein-Kovacs ar fi ca acestia sa poata semna pentru convocarea unor referendumuri, insa, pana la 18 ani, sa nu aiba drept de vot. Intrebat daca considera ca tinerii sunt interesati de politca, Peter Eckstein-Kovacs a replicat "sunt interesati, numai de politicienii tampiti nu sunt interesati!"

Cele mai citite

Încă două succese românești la Roma! Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, în turul al treilea

Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce le-au învins pe Brenda...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă