30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSpecialPeste o treime dintre utilizatorii de Facebook au "prieteni falşi" pe reţeaua...

Peste o treime dintre utilizatorii de Facebook au „prieteni falşi” pe reţeaua de socializare

Peste o treime dintre utilizatorii de Facebook au, în lista de prieteni, oameni pe care nu îi plac şi pe care i-ar evita în viaţa reală, dar nu îi elimină totuşi din listă, întrucât se tem de eventuale consecinţe sau sunt curioşi să le urmărească activităţile, transmite Mediafax.

Potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de VoucherCodesPro.co.uk, 34% dintre britanici au prieteni pe Facebook pe care nu îi plac şi pe care îi evită în viaţa reală. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenţi (58%) au recunoscut că preferă să nu elimine din listă aceşti „prieteni” deoarece sunt curioşi să urmărească îndeaproape ceea ce fac aceştia – fotografii, mesaje -, iar 26% dintre ei se tem de consecinţe, informează dailymail.co.uk.

Numărul mediu de prieteni pe care o persoană îi are pe Facebook este 287, însă doar puţin mai mult de 10% dintre aceştia – o medie de 31 – sunt persoane pe care utilizatorii le simpatizează cu adevărat şi cu care îşi petrec timpul.

47% preferă să păstreze în lista de prieteni membri ai familiei sau rude ale partenerilor de viaţă pur şi simplu din obligaţie.

De asemenea, 36% dintre respondenţi au spus că păstrează în lista de prieteni colegi sau foşti colegi, în eventualitatea că vor avea vreodată nevoie de ei.

Citeşte şi Ai cont pe o reţea de socializare? Află ce spune platforma online despre vârsta şi veniturile tale

17% dintre participanţii la sondaj spun că păstrează aceşti „prieteni falşi” în listă pentru că astfel pot urmări activităţile unor terţi, precum copii sau rude ale acestora.

Întrebaţi dacă au avut vreodată vreun conflict pe Facebook, 22% dintre respondenţi au răspuns afirmativ. În 28% din cazuri, motivul conflictului a fost „o postare vagă care i-ar fi avut ca ţintă” pe respondenţi.

Rezultatele acestui studiu arată că vechea zicală potrivit căreia trebuie să îşi ţii prietenii aproape, iar duşmanii şi mai aproape este încă valabilă în epoca internetului”, a declarat George Charles, director de marketing la VoucherCodesPro.

„Având în vedere cantitatea uriaşă de informaţii pe care le distribuim pe reţelele de socializare, precum şi nevoia copleşitoare de a vedea ce mai pun la cale ceilalţi, nici nu este de mirare că un număr atât de mare de respondenţi au mărturisit că au prieteni falşi pe Facebook”, a adăugat George Charles.

La acest sondaj au participat 2.863 de utilizatori adulţi ai reţelei de socializare Facebook.

Cele mai citite
00:01:19

VIDEO – Turiștii asistă la erupția vulcanului din Islanda: „Este ireal!”

Turiștii s-au adunat sâmbătă (6 august) în apropierea vulcanului Fagradalsfjall din Islanda pentru a vedea cum acesta scuipă lavă și jeturi de rocă topită. O...

Un fotbalist de la Newcastle îi oferă unui fan norocos un ceas Rolex în valoare de mii de euro

Fotbalistul Allan Saint-Maximin, i-a dăruit unui fan norocos de la Newcastle un ceas Rolex după victoria cu Nottingham Forest de sâmbătă. Oamenii lui Eddie Howe...
00:00:56

VIDEO – Oficialii de la Kremlin: „Forțele ucrainene bombardează centrala nucleară”

Kremlinul a declarat că țările occidentale cu influență asupra Ucrainei ar trebui să facă presiuni asupra Kievului pentru a înceta bombardarea centralei nucleare din...
Ultima oră
Pe aceeași temă