14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialPeste două sute de gospodării din trei comune au fost inundate, în...

Peste două sute de gospodării din trei comune au fost inundate, în Bistriţa-Năsăud

Peste 200 de gospodării din comunele Căianu Mic, Spermezeu şi Zagra, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost inundate, marţi seară, în urma ploilor abundente, iar două drumuri judeţene şi două drumuri comunale sunt blocate şi mai multe case au rămas fără energie electrică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat, marţi seară, corespondentului MEDIAFAX că în urma evaluărilor făcute de reprezentanţii inspectoratului a reieşit că au fost afectate de inundaţii peste două sute de gospodării din trei comune.

“Cea mai afectată este comuna Căianu Mic în care au fost inundate 150 de gospodării. Mai sunt probleme grave şi în comuna Spermezeu, unde au fost inundate 50 de gospodării şi comuna Zagra cu zece gospodării afectate de inundaţii. Mai avem probleme pe DJ 172 şi DJ 170 A, blocate de aluviuni, dar şi pe două drumuri comunale, DC 38 şi DC 40”, a declarat el.

Marius Rus a spus că în comuna Ciceu Mihăieşti sunt peste 750 de hectare de teren cultivate care au fost afectate de grindină.

De asemenea, la ora transmiterii acestei ştiri nu aveau energie electrică 60 de case din satul Uriu, zece din satul Păltinoasa, aproape o sută de gospodării din satele Căianu Mic şi Dobric, 75 de familii din satele Baţa şi Reteag.

“La faţa locului sunt peste 50 de pompieri militari şi civili care îi ajută pe oameni să îşi scoată apa din gospodării, mai avem şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din comune, dar şi reprezentanţi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor şi Electrica”, a declarat Marius Rus.

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Rusia oferă la export avionul Su-35, drept rival pentru modelul american F-35. Țările NATO, inclusiv România, cumpără F-35

Exact în momentul în care țările NATO cresc cererile de a cumpăra avioane de luptă F-35, produse de SUA, Rusia anunță că își menține...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă