20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 400 de salvatori militari au intervenit în zonele afectate de inundații

Peste 400 de salvatori militari au intervenit în zonele afectate de inundații

Peste 400 salvatori militari, cu 60 mijloace tehnice, au acționat luni și în noaptea trecută, în sprijinul populației și autorităților din zonele afectate de inundații. 

”În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost emise peste 100 de atenționări/avertizări meteorologice și hidrologice, care vizau fenomene meteorologice periculoase imediate cu ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului.

Pompierii au intervenit pentru salvarea persoanelor aflate în pericol, îndepărtarea arborilor căzuți pe drumurile publice și evacuarea apei din gospodăriile inundate, în următoarele județe”, transmite IGSU:

ISU Bacău a intervenit pe raza localităților Pietrosu, Cucuieți și Dofteana pentru evacuarea apei din patru curți, iar în muncipiul Moinești s-a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil și evacuarea apei dintr-un magazin. De asemenea, s-a intervenit în orașul Slănic – Moldova, pentru salvarea unei persoane, surprinsă de pârăul Slănic.

Pompierii din Covasna au intervenit în localitățile Lunga și Mărtănuș pentru evacuarea apei din trei gospodării afectate de inundații.
Salvatorii din cadrul ISU Harghita au acționt pentru evacuarea apei din 20 de case și 40 grădini din comuna Sânmărtin, inundate de pârăul Sânmărtin, care a ieșit din matcă.

În județul Hunedoara, echipajele de intervenție formate din pompieri, jandarmi, polițiști și voluntari au intervenit pe raza municipiului Hunedoara (satul Peștișu Mare și cartier Buituri) și a localităților Șerel, Băcia, Bârcea Mare, Bârcea Mică, Cristur și Mânerău pentru evacuarea apei din 100 de gospodării și cinci case.

Pompierii din Sălaj au intervenit pe raza municipiului Zalău pentru degajarea și fixarea unor elemente de construcții instabile și pentru evacuarea apei din mai multe curți și subsoluri. De asemenea, s-a acționat pentru salvarea a 10 persoane surprinse în trei autoturisme pe Drumul Național 1F, inundat pe cca. 500 ml. Salvatorii au intervenit și pentru stingerea unui incendiu, generat de un trăsnet, la acoperișul unui internat din localitatea Nușfalău. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, fără a fi înregistrate victime.

Marți, se acționează pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de inundații în județul Hunedoara, iar pentru eficientizarea acțiunilor de intervenție au fost suplimentate efectivele de pompieri.

Pentru optimizarea misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor din judeţe vizate de avertizări, asigurarea rezervei de personal, pentru a interveni cu promptitudine în zonele afectate.

Evoluţia efectelor generate de acest tip de risc este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă