9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialPeste 3.200 de candidați pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii

Peste 3.200 de candidați pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii

Peste 3.200 de candidați s-au înscris pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii (INM) și aproape 900 pentru admiterea în magistratură, informează Agerpres.

Potrivit calendarului de desfășurare a celor două concursuri, prima etapă, care se va desfășura în 30 august, constă în proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoștințelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal.

La concursul de admitere la INM s-au înscris 3.297 de candidați, dintre care 3.267 îndeplinesc condițiile pentru a participa la prima probă. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 140 de locuri de auditori de justiție, din care 70 de locuri sunt alocate pentru funcția de judecător și 70 de locuri pentru cea de procuror, conform unui comunicat al CSM  transmis, joi, Agerpres.

Probă eliminatorie se va desfășura la Universitatea “Nicolae Titulescu”, Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” și Universitatea “Titu Maiorescu” din București, conform programului de desfășurare a primei etape a concursului de admitere la INM publicat pe site-urile CSM și INM — www.csm1909.ro și www.inm-lex.ro.

La concursul de admitere în magistratură s-au înscris 893 de candidați, dintre care 852 îndeplinesc condițiile pentru a participa la prima probă. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 28 de posturi de judecător în cadrul judecătoriilor și a 25 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

Probă eliminatorie se va desfășura la sediul Universității “Nicolae Titulescu” din București, conform programului de desfășurare a primei etape a concursului de admitere în magistratură publicat pe site-urileCSM și INM.

CSM menționează că pentru desfășurarea în bune condiții a celor două concursuri și înlăturarea oricăror suspiciuni de fraudă, au fost instituite măsuri de securitate adecvate.

Cele mai citite

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă