15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPeste 150 de răniţi la Tripoli, în urma focurilor de artificii

Peste 150 de răniţi la Tripoli, în urma focurilor de artificii

Aproximativ 150 de persoane, majoritatea copii, au fost rănite în timpul unui foc de artificii, miercuri seara, în Tripoli, lansat cu ocazia sarbătorii Mulud, care marchează naşterea profetului Mahomed, anunţă surse medicale din Tripoli, citate de AFP, potrivit Mediafax.

 

“Miercuri seara, în jurul orei 23.00 (22.00 ora României), 120 de victime, în majoritate copii, au fost internate în spital din cauza unor arsuri de grad diferit”, a declarat un medic spitalului, Beshir al-Shawess, citat de agenţia libiană Lana.

Potrivit lui Beshir al-Shawess, unor victime le-au fost amputate mâna sau degetele, iar alte persoane au primit arsuri grave ale ochilor şi ale feţei.

Într-un alt spital din Tripoli au fost internaţi 25 de răniţi.

Libienii au obiceiul de a celebra sărbătoarea Mulud prin focuri de artificii şi petarde, ceea ce se soldează cu numeroase victime.

Anul acesta numărul celor răniţi este mai mare din cauza explozibilelor mai puternice, al căror import din ţările asiatice nu a fost supravegheat de către autorităţi. Astfel, miercuri seara, în întreaga capitală a Libiei au fost auzite explozii puternice.

“Asta ne-a reamintit de noaptea cand a fost eliberat oraşul Tripoli”, a comentat un jurnalist de la postul Radio Zone, făcând aluzie la noaptea de 20 august 2011, când rebelii au intrat în capitala aflată sub controlul lui Muammar Kadhafi.

 

Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă