30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 10.000 de oameni mor anual, în Europa, din cauza consumului de...

Peste 10.000 de oameni mor anual, în Europa, din cauza consumului de droguri

Rapoartele europene arată că anual, între 10.000 şi 20.000 de persoane mor din cauza consumului de droguri, în special opiacee. Principalele cauze ale deceselor sunt supradozele, bolile infecţioase ca urmare a folosirii seringilor nesterile, traumatismele şi sinucideri.

Reprezentantul Departamentului Reitox şi Cooperare Internaţională al Observatorului European de Droguri şi Toxicomanii, Sandrine Sleiman a declarat, marţi într-o conferinţă de presă că, în Europa, victima sigură a unei doze letale, este bărbat, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 39 de ani şi antecedente bogate de probleme legate de consumul de opiacee. Mai mult, specialiştii susţin că deşi a crescut numărul de persoane care cer tratament, tot în creştere este şi numărul deceselor din cauza consumului de droguri.

Statisticile europene mai arată că, pe primul loc înm topul drogurlilor cele mai consumate, este Canabisul. 78 de milioane de europeni au consumat, măcar o dată, în viaţă, canabis. În ultimul an, 22,5 milioane de adulţi europeni au consumat acest drog. În ultima lună, 12 milioane de oameni au luat canabis.

Cocaina este pe locul al doilea. 14.5 milioane de europeni au încercat cel puţin o dată cocaină. 4 milioane au consumat în ultimul an, iar 3 milioane au vârsta cuprinsă între 15 şi 34 de ani.

Amfetamina este pe locul al treilea, cu 12,5 milioane de oameni care au consumat cel puţin o dată în viaţă. 1,5-2 milioane au consumat în ultima lună.

Ecstasy este pe locul al treilea. Pe parcursul vieţii, 11 milioane de adulţi au consumat măcar o dată acest tip de drog. 2,5 milioane de oameni au consumat în ultimul an.

Aproximativ 700.000 de consumatori de opiacee au cerut tratament de substituţie în 2009. Tot în 2009, 7.600 de oameni au murit din cauza supradozelor.

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă