24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialPescador turcesc, cu sute de kilograme de calcan la bord, interceptat în...

Pescador turcesc, cu sute de kilograme de calcan la bord, interceptat în Marea Neagră

Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă au interceptat pe Marea Neagră, la aproximativ 61,5 mile marine travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, la bordul căruia au descoperit sute de kilograme de peşte din specia calcan fără documente legale.

 ”În data de 26.05.2014, în jurul orei 00.45, în baza unei informaţii a lucrătorilor din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră (SCOMAR), poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Sulina au desfăşurat o acţiune privind combaterea braconajului piscicol pentru verificarea unei ambarcaţiuni suspecte, care desfăşura activităţi de pescuit pe Marea Neagră”, informează IGPF într-un comunicat de presă.

Astfel, o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă a interceptat, în jurul orei 05.30, la aproximativ 100 km travers de localitatea Sfântu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, cu nouă marinari turci la bord.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit la bord sute de kilograme de peşte din specia calcan, pentru care membrii echipajului nu au putut prezenta documente justificative.

Pescadorul este escortat de ambarcaţiunea Gărzii de Coastă spre portul Sulina pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale ce se impun.

În urmă cu două zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au desfăşurat un plan comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanţa, descoperind plase de pescuit din relon, în lungime totală de 600 metri, abandonate în Marea Neagră.

Plasele, care conţineau şi o captură de peşte din specia calcan, în greutate de 76 kilograme, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările în acest caz sunt continuate alături de reprezentanţii A.N.P.A.

Cele mai citite

Importanța alegerii lavoarelor și a bateriilor de calitate pentru baia unui restaurant

Selectarea lavoarelor și a bateriilor potrivite pentru un restaurant este o decizie care are un...

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...
Ultima oră
Pe aceeași temă