14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPersoane rănite în SUA, după ce un aparat de aer condiţionat a...

Persoane rănite în SUA, după ce un aparat de aer condiţionat a căzut de la etajul al 30-lea

Zece persoane au fost rănite, duminică ,pe o stradă din cartierul Manhattan, la New York, după ce un aparat de aer condiţionat a căzut de pe o macara de la etajul al 30-lea, informează Mediafax.

Incidentul a avut loc în faţa unei clădiri de pe Madison Avenue, în apropiere de Strada 38, după ce un cablu al macaralei care trăgea un echipament voluminos – descris ca fiind un aparat de aer condiţionat – s-a rupt, potrivit unor oficiali municipali, citaţi de ABC News.

Doi muncitori şi opt trecători au fost răniţi, a declarat primarul Bill de Blasio. Viaţa niciunuia dintre ei nu părea să fie în pericol, a adăugat primarul.

A fost “evident un incident grav, dar slavă cerului nu au fost nimeni rănit mortal”, a spus de Blasio, adăugând că incidentul a avut loc dimineaţa, când zona este mai puţin aglomerată.

Departamentul pentru construcţii de la primăria New York investighează incidentul, a declarat un oficial municipal, pentru ABC News. Proiectul a fost autorizat în februarie, nu au fost depuse plângeri şi nici nu au fost semnalate probleme, a spus un funcţionar din cadrul departamentului.

“Macaraua era într-o stare de funcţionare bună”, a declarat Rick Chandler, un oficial din cadrul departamentului. “Monitorizăm toate macaralele din oraş. Vom verifica acest dispozitiv cât mai atent posibil”, a adăugat el.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă