11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPericolul TERORIST descurajează TURIŞTII. Cu cât au scăzut preţurile vacanţelor în Europa...

Pericolul TERORIST descurajează TURIŞTII. Cu cât au scăzut preţurile vacanţelor în Europa şi care sunt destinaţiile alternative

Touroperatorii au înregistrat scăderi ale vânzărilor de bilete de avion şi ale rezervărilor de vacanţe spre Paris şi Bruxelles, de până la 70 la sută, imediat după atentatele teroriste, informează Mediafax.

De asemenea, au fost afectate şi rezervările în oraşe precum Amsterdam, Londra şi Berlin, astfel că hotelierii au redus tarifele cu 30-50%.

Turiştilor care aveau planificate sejururi în Paris sau Bruxelles li s-au propus alternative precum Bruges, Valea Loarei, Costa del Sol şi Sicilia. Alte opţiuni în locul Franţei şi Belgiei au fost Italia, Spania, Portugalia, Cipru şi Grecia. De asemenea, de mai multă vreme, alte destinaţii preferate de vacanţă de către români, precum Egipt şi Tunisia, au fost scoase din ofertele agenţiilor de turism, din cauza crizelor politice.

“Imediat după evenimentele tragice din Paris am înregistrat scăderi de 65% – 70% pe zborurile rezervate către Paris, cu sau fără escală. Asta în condiţiile în care biletele de avion către capitala Franţei înseamnă aproximativ 20% din totalul zborurilor rezervate pe Paravion. Însă, la aproximativ 4-5 zile după atentate, am început să recuperăm zboruri constant, cu o medie zilnică de 2-3%. În acest moment, este adevărat că raportăm un declin al rezervărilor şi spre alte capitale europene, vecine ale Franţei: Bruxelles, Amsterdam, Londra, chiar şi Berlin. Turiştii care renunţă la aceste destinaţii sunt rerutaţi către Sudul Europei – în special Italia, Spania, Portugalia şi Grecia”, a declarat pentru MEDIAFAX Remus Vişan, managing director al agenţiei de turism online Paravion.ro.

Acesta subliniază că nu neapărat teama i-a determinat pe turiştii români să-şi anuleze zborurile către Paris şi celelalte capitale, ci faptul că nu ştiau dacă vor putea să îşi petreacă timpul acolo aşa cum l-au planificat, întrucât nu au siguranţa că obiectivele turistice, barurile, restaurantele, cluburile sunt sau vor fi deschise.

Potrivit Paravion.ro, călătoriile de business nu au înregistrat declinuri, probabil deoarece clienţii care călătoresc în interes de serviciu nu au mult timp liber la dispoziţie pentru a simţi atmosfera din oraş.

“Iniţial, am înregistrat un flux de anulări, cam 10%-15% din biletele de zbor emise, dar am sfătuit turiştii să aştepte şi să aleagă o altă perioadă de călătorie, eventual în februarie, când avem vacanţa şcolară, sau de Valentine’s Day. În ceea ce priveşte pachetele de vacanţă, în speţă cele de Crăciun şi Anul Nou, Paravion nu a înregistrat absolut nicio anulare. Din nou, o dovadă în plus că românilor nu le este frică să călătorească. Aceştia încă aşteaptă să se informeze dacă vor avea acces la toate atracţiile turistice specifice şi/sau dorite”, a spus Remus Vişan.

El precizează că hotelierii au scăzut tarifele cu 50% la hotelurile de 5 stele şi cu aproximativ 30% la hotelurile de 3 şi 4 stele, lucru care a scăzut preţurile la city-break-ri cu 30%.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...

Cod galben de vreme rea în 14 județe! Care sunt zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul zilei...
Ultima oră
Pe aceeași temă