30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Percheziţii la Direcţia Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare. Ancheta ar...

UPDATE: Percheziţii la Direcţia Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare. Ancheta ar viza unele lucrări de reparații

UPDATE 10.00: Traian Rițiu, directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare din subordinea ROMATSA, unde marți dimineață au loc percheziții ale procurorilor anticorupție, a declarat că ancheta vizează lucrări de reparații făcute în ultimii trei-patru ani, scrie Mediafax.

”Cercetările vizează lucrări de reparații executate în cadrul instituției în ultimii trei-patru ani. Nu cunosc mai multe amănunte, sunt cu procurorii DNA aici”, a declarat, marți dimineață, Traian Rițiu, directorul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare.

—–

Sediul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare este perchiziționat alături de alte 6 locații din județul Maramureș într-un caz de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2012-2014. Printre cei vizaţi e procurori se află şi directorul instutuţiei, potrivit Mediafax.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că în această cauză se fac cercetări privind "suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2012-2014".

Potrivit DNA, anchetatorii au descins marţi la şapte adrese din municipiul Baia Mare şi din localităţile învecinate, dintre care două la sediul unei instituții publice și restul la domiciliile unor persoane.

Potrivit Mediafax, surse judicare au declarat că instituţia publică unde se fac percheziţii este Direcţia Serviciilor de Navigaţie Aeriană (DSNA) Baia Mare.

Conform surselor citate, printre persoanele vizate sunt directorul DSNA Baia Mare, Traian Riţiu, şi contabila unei firme.

Ancheta în acest caz este făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Baia Mare, acţiunea fiind sprinjinită de Serviciul Român de Informații și de Direcția Generală Anticorupție.

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă