4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăSpecialUPDATE. 12 persoane, printre care și patronul Shelter Security, duse la audieri....

UPDATE. 12 persoane, printre care și patronul Shelter Security, duse la audieri. Firma plătea oameni ai străzii pentru a înființa firme fantomă

UPDATE 16.15: 12 persoane vor fi duse la audieri de procurorii Parchetului Curții de Apel București. Printre ei se numără și soțul vedetei Cristina Spătar, Alin Ionescu, relatează Mediafax, citând surse judiciare.

Unii din cei opt suspecți din dosarul ce vizează Shelter Security sunt oameni ai străzii, care au primit comision de la interpuşi ai acestei societăţi, pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme "fantomă".

Oamenii străzii racolaţi în acest scop primeau bani după ce pe numele lor erau înfiinţate firme "fantomă" cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferii de servici de securitate.

Aceleaşi surse mai spun că firmele "fantomă" nu aveau angajaţi şi nici sediu social şi categoric, astfel că, în mod cert, nu puteau îndeplini cerinţele contractelor încheiate cu Shelter Security.

Firma Shelter Security aparține omului de afaceri Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar. Anchetatorii au făcut percheziţii şi la locuințele unor prieteni și angajați ai lui Ionescu.

"În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", a precizat Poliţia Română.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Alin Ionescu și-ar fi convins mai mulți angajați și prieteni să înființeze firme, după care între Shelter Security și aceste societăți, care în realitate ar fi fost controlate tot de Ionescu, ar fi avut loc mai multe tranzacții fictive de prestări servicii.

Conform aceloraşi surse, Shelter Security ar fi implicat, în circuitul evazionist, opt firme "fantomă", care nu aveau angajaţi pentru servicii de pază şi protecţie şi nici autorizaţie de la poliţie să ofere astfel de servicii, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti vor audia 12 persoane, printre care şi Alin Ionescu, au precizat sursele citate.

—-

Polițiștii efectuează luni dimineața 10 percheziţii în București și județul Ilfov, fiind vizate locuințele mai multor persoane și sediile unor societăți comerciale, bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază și securitate. 12 persoane vor fi conduse la audieri.

Potrivit Poliției Române, în dosarul vizat este vorba despre sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat. Astfel, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro.

Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

Cele mai citite

Omicron a ajuns în Europa! 9 țări în care tulpina sud-africană a făcut victime

Varianta Omicron a coronavirusului a ajuns în mai multe țări din Europa. Nouă state au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană și...

Maroc a închis granițele! Zeci de români blocați în țară cer ajutor

Autoritățile din Maroc au închis granițele pentru două săptămâni pentru a se proteja de tulpina Omicron. Zeci de români sunt acum blocați în țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă