10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial"Pentru mine, momentul Palme d’Or nu s-a epuizat"

“Pentru mine, momentul Palme d’Or nu s-a epuizat”

» O sa mergi la Cannes?
Da, nadajduiesc sa ajung si anul acesta la Cannes, intre 20 si 22 mai. Am niste filmari in acea perioada, dar incerc sa ma strecor. Proiectia filmului va avea loc pe 21 mai, de la ora 20.00. Abia astept sa-l vad. Nu sunt insa singura romanca din film. Partenerii mei conationali sunt actorul Constantin Lupescu si un pusti foarte talentat, Victor Cozma. Din pacate, doar Constantin Lupescu vine cu mine la Cannes, Victor e incatusat de obligatiile lui scolare.

» Ai aflat de mult timp de selectionarea la Cannes?
Am aflat inainte de sarbatorile de Pasti si a fost ca un nou dar de la Dumnezeu. Marea bucurie de anul trecut s-a invartit tot in jurul acestei perioade sfinte, cea mai importanta din an.

"N-as putea sa compar cu nimic primul meu contact cu lumea de la Cannes"

» Esti mai putin emotionata ca anul trecut de ideea ca vei pasi pe covorul rosu? Ti-ai comandat noi rochii de gala?
Nu sunt sigura daca e tot covorul rosu sau daca nu cumva e cel albastru. Pentru mine emotia e aproape la fel de mare ca anul trecut. Dar n-as putea sa compar cu nimic primul meu contact cu lumea de acolo. Tahicardia care a durat trei zile, ameteala si frisoanele nu pot fi egalate atat de usor. Rochii noi nu mi-am comandat inca, dar stiu ca va trebui sa ma ocup si de asta.

» N-ai apucat sa vezi inca filmul?
Nu, nu l-am vazut inca. Prima proiectie va avea loc la Cannes, si e mult mai bine asa, pentru ca una e sa vezi un film pe DVD si cu totul altceva este sa il vezi pe ecran mare. Totul este supradimensionat si impactul e foarte puternic, mai ales pentru noi, actorii, obisnuiti sa vedem dublele pe ecranul mic de la filmare.

» Ce fel de personaj interpretezi? Este un film cu tenta sociala?
Rolul meu este al unei fete venite in Italia sa-si faca un viitor. Isi urmeaza iubitul si trece prin tot felul de situatii destul de neplacute. E un film  ce contine duritati, care are partea lui de fictiune, desi este inspirat din realitatea sociala din Italia. Personajele, fie romani sau italieni, sunt victimele  societatii in care traim.
 
» Ce te-a facut sa accepti rolul?
M-a convins scenariul. Mi-a placut foarte mult, dar  m-a tentat si ideea unui personaj negativ. Asa il vedeam eu la inceput; regizorul insa mi-a aratat un alt chip al personajului meu. I-a atribuit un soi de inconstienta, de zapaceala si m-a scapat de capcana de a judeca lucrurile la prima mana.
Nu stiu daca filmul are un punct de vedere onest in legatura cu relatiile dintre romani si italieni. Nu asta conteaza. Important e cum vede el intreaga poveste, pentru ca pana la urma e o fictiune.

» Au mai fost si alte actrite romance vizate pentru acest rol?
Au mai dat probe pentru rol si alte actrite, dar eu nu m-am intalnit cu ele. stiu doar ca in final am ramas trei, foarte diferite ca gen. Regizorul a optat pentru mine, desi fizic nu eram ceea ce isi dorea pentru personaj.

"Nu am siguranta ca de acum inainte cariera mea este asigurata"

» Acel incident nefericit cu carabinierii care au dat buzna peste tine noaptea te-a afectat negativ, ti-a influentat munca la film?
Incidentul din noaptea respectiva m-a speriat, dar nu m-a abatut in nici un fel de la munca mea. Nu mi-am dorit sa se afle ca nu cumva sa mi se distraga atentia de la ce aveam de facut. si-au cerut pe urma scuze si cei de la politie, si producatorii filmului, si nu a mai fost nici o problema. stiu ca a picat intr-un moment de tensiune intre romani si italieni si nu inteleg nici eu bine ce s-a intamplat de fapt.

» Ce planuri cinematografice ai acum?
Urmeaza sa intru intr-un film de televiziune, dar mai mult nu am voie sa spun. Am avut tot felul de propuneri, dar din diferite motive – si pentru ca aveam nevoie de o pauza – pe unele le-am refuzat.

» Cum te raportezi azi la Palme d’Or-ul obtinut de "432" in urma cu un an? Ai siguranta ca te-a lansat definitiv?
Pentru mine, momentul Palme d’Or nu s-a epuizat. Totul e inca foarte proaspat si nu-mi functioneaza amintirile, ceea ce inseamna ca sunt inca impregnata de  eveniment. Nu, nu am siguranta ca de acum inainte cariera mea este asigurata. Am sperante si am o baza de la care pot, teoretic, sa pornesc.

» In aceste conditii, cum te vezi peste cinci ani?
Am observat ca in viata mea, cam la un interval de trei ani, se intampla ceva care imi deturneaza total cursul obisnuit. Pana acum a fost cam spre bine si nu vreau sa-l manii pe Dumnezeu. Am inca multe ganduri de implinit, dar ce voi fi peste cinci ani numai Domnul stie, si e bine asa.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă