20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPentru amenajarea unei băi mici

Pentru amenajarea unei băi mici

Nu despre multe băi poţi spune că sunt cu adevărat spaţioase, mai ales în cazul celor de bloc. Şi cum rolul acestora este bine definit şi strict funcţional, nu ai cum să renunţi la elementele care o alcătuiesc, pentru a câştiga spaţiu.


Însă poţi recurge la diverse artificii pentru a-l amplifica şi folosi la maximum. Pentru spaţiile mici nu sunt indicate plăcile ceramice de culori închise şi contrastele puternice. Dacă într-o baie generoasă jocurile cromatice sunt binevenite, în cazul celor mici este indicat să optezi pentru un look unitar şi o nuanţă caldă şi discretă. În al doilea rând, nu alege obiecte sanitare de dimensiuni mari. Chiar dacă arată bine în showroom, gândeşte-te că în baia ta vor avea alt efect.

Apelează la oglinzi mari, pentru că amplifică spaţiul, şi caută să foloseşti suprafaţa pereţilor pentru depozitare.

Foarte practice în baie, rafturile pliabile pot „găzdui” o multitudine de lucruri, de la haine şi încălţăminte la prosoape, detergenţi şi produse cosmetice. Avantajul acestor accesorii de depozitare este acela că atunci când nu sunt necesare pot fi cu uşurinţă strânse şi puse la păstrare. La fel de utile sunt şi cârligele de agăţat, care pot servi în baie pentru halate, prosoape, lufe şi perii, dar şi în bucătărie pentru căni, ustensile şi recipiente cu mirodenii. O bară prevăzută cu cârlige, cleme, umeraşe sau diferite suporturi poate fi montată oriunde în casă pentru a obţine noi locuri de depozitare.

O altă soluţie pentru a câştiga spaţiu într-o baie mică presupune renunţarea la cadă şi înlocuirea ei cu o cabină de duş cu suprafeţe mari vitrate. În cazurile extreme, când suprafaţa este cu adevărat redusă, poţi elimina cabina cu totul şi monta duşul direct în perete, dar trebuie să hidroizolezi bine încăperea înainte şi să te asiguri că instalaţia funcţionează perfect.

Ideal ar fi să ai un alt loc în casă pentru maşina de spălat, însă dacă este necesar să o montezi în baie, nu uita de spaţiul de deasupra ei. Este perfect pentru un raft închis în care să stochezi detergenţii sau sacul cu rufe murdare.  Text Box:

Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă