29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăSpecialPensionarii vor pensii mari si locuinte

Pensionarii vor pensii mari si locuinte

» Varstnicii din judetele din Transilvania si Banat au protestat ieri, cerand majorarea pensiilor

Un grup de sapte reprezentanti ai filialei locale a Uniunii Pensionarilor din Romania au solicitat Prefecturii Sibiu sa trimita Guvernului o petitie prin care solicita aducerea la un nivel decent a pensiilor. Reprezentantii pensionarilor au solicitat, de asemenea, rezolvari concrete pentru persoanele si familiile in varsta care au fost sau se afla in proceduri de evacuare din casele retrocedate proprietarilor. "Este problema ac-tuala cea mai arzatoare. Avem numerosi membri cu varste inaintate care sunt pusi in situatia de a fi evacuati din imobile retrocedate, iar oamenii nu mai au unde merge, raman in strada la batranete", a declarat stefan Munteanu, presedintele filialei UPR Sibiu. Reprezentantii Uniunii au declarat ca astepta raspunsul autoritatilor, iar daca acesta nu va veni in timp util sunt decisi sa picheteze Prefectura si sa organize marsuri de protest, in ciuda apelului la calm facut de autoritati.
Pensionarii din Timisoara nu au fost lasati sa picheteze, ieri, sediul Prefecturii pentru a nu se accidenta din cauza lucrarilor de reabilitare a infrastructurii din fata Palatului Administrativ. Subprefectul Zoltan Marossy  i-a primit, totusi, pe reprezentantii pensionarilor, care i-au inmanat lista cu doleantele lor.
Pensionarii mureseni care au pichetat ieri Prefectura au atras atentia asupra faptului ca raportul dintre salariul mediu brut pe economie si nivelul pensiilor a scazut de la 51,6% in 1990, la 24,5% in 2007.
si in Zalau, reprezentantii Sindicatului Liber al Pensionarilor din Salaj au pichetat ieri Prefectura si i-au inmanat prefectului Andrei Todea o lista de revendicari.
Peste 150 de pensionari au protestat si in Caras-Severin, in timp ce la Oradea cativa pensionari trecatori care au dorit sa se alature protestului au fost alungati de liderul Ligii Judetene a Pensionarilor Bihor pe motiv ca nu sunt membri ai formatiunii. La Deva au protestat aproximativ 50 de varstnici, iar la Cluj doar opt.

Cele mai citite

Peste 8.700 de ucraineni au intrat ieri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că, ieri, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 84.254 de persoane,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 94: țara vecină îi cere Germaniei să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1

UPDATE, ora 12:43:Trupele ruse din Donbas vor încerca, cel mai probabil, o nouă forţare a râului Siverski Doneţ, conform ultimului raport despre războiul din...

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, despre strategia americanilor în țara noastră

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a declarat la Digi 24 că prezența americană în România trebuie să fie mai robustă, având în...
Ultima oră
Pe aceeași temă