14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPaznici înarmaţi în şcolile din mai multe state americane

Paznici înarmaţi în şcolile din mai multe state americane

O localitate rurală din Ohio, nord-estul Statelor Unite, a decis să înarmeze paznicii din şcoli pentru a asigura securitatea elevilor, la aproape o lună după uciderea a 26 de persoane, între care 20 de copii, de către un tânăr înarmat într-o instituţie şcolară din Connecticut, potrivit Mediafax.

Într-un mesaj adresat părinţilor şi publicat joi pe site-ul districtului şcolar din Montpelier, un oficial anunţă că în cadrul Consiliului administraţiei locale s-a decis înarmarea paznicilor “pentru a ameliora şi consolida securitatea”, spune el.

Aceştia vor purta armele după ce vor instruiţi până în martie. Profesorii şi membrii echipei pedagogice, care se află în contact direct cu elevii, nu vor fi înarmaţi, a precizat oficialul.

Decizii similare au fost luate în mai multe state americane. De exemplu, Washington Post a citat, vineri, cazul unui comitat din Pennsylvania (est), unde pensionari din cadrul poliţiei au fost angajaţi pentru a patrula în şcoli.

În New Jersey (est), toate şcolile micuţului oraş Marlboro sunt supravegheate temporar de către poliţişti înarmaţi.

Şase femei din rândul personalului didactic şi douăzeci de copii, cu vârste cuprinse între şase şi şapte ani, au fost ucişi la 14 decembrie la Newtown, în Connecticut (nord-est), de către un tânăr în vârstă de 20 de ani care a pătruns cu foţa în şcoala primară Sandy Hook.

Această tragedie a relansat dezbaterea privind regimul armelor în Statele Unite. Vicepreşedintele Joe Biden, care conduce un grup de lucru cu privire la această problemă, va trebui să îşi prezinte în curând propunerile lui Barack Obama.

Cele mai citite

Ministerul Finanțelor publică ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România

Ministerul Finanțelor anunță că de la 29.07.2024 se dă startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă