13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru mineri din China au fost salvați din subteran după 36 de...

Patru mineri din China au fost salvați din subteran după 36 de zile

Patru mineri au fost salvaţi după ce au petrecut 36 de zile blocaţi în subteran la peste 200 de metri adâncime, într-o mină de gips din provincia Shandong în estul Chinei, a anunţat vineri mass-media de stat, informează AFP, citată de Agerpres.

Operaţiunea de salvare în sine a durat două ore, în timp ce cei patru bărbaţi au fost scoşi la suprafaţă unul câte unul cu ajutorul unei capsule înguste, potrivit canalului televiziunii publice CCTV. 

Minerii nu au suferit leziuni majore şi ar putea în curând să se întoarcă acasă, a declarat un responsabil al spitalului unde au fost transportaţi, citat de agenţia Xinhua (China Nouă). 

În total, 29 de mineri au fost prinşi în subteran după prăbuşirea acestei mine situate la Pingyi pe 25 decembrie, din motive încă necunoscute. 

Unsprezece dintre ei au fost scoşi a doua zi, unul dintre ei a fost găsit mort, iar alţi treisprezece sunt încă daţi dispăruţi. Proprietarul minei s-a sinucis prin înec, la scurt timp după catastrofă. 

Acest accident este ultimul dintr-o listă foarte lungă în China, când normele de securitate sunt adesea ignorate pentru a reduce costurile, cu complicitatea responsabililor locali corupţi, notează France Presse.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă