36.4 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialPatru mari orașe vor interzice mașinile diesel până în 2025

Patru mari orașe vor interzice mașinile diesel până în 2025

Edilii din patru mari orașe ale lumii spun că vor interzice folosirea mașinile diesel de mare putere și a camioanelor pentru a îmbunătăți calitatea aerului, relatează BBC.

Primarii din Paris, Mexico City, Madrid și Atena au decis să implementeze această măsură până în anul 2025. Ei promit stimulente pentru folosirea altor tipuri de vehicule și promovează mersul pe jos și cu bicicleta.

Angajamentele au fost luate în Mexic la reuniunea bianuală a liderilor marilor orașe.

În ultima perioadă, folosirea mașinilor diesel a fost intens cercetată întrucât poluează mai mult decât alte autoturisme. Organizația Mondială a Sănătății spune că în jur de trei milioane de decese sunt cauzate în fiecare an de expunerea la poluarea din aer.

Motoarele diesel accentuează problema în două moduri – prin producerea de pulberi în suspensie și oxizi de azot. Pulberii în suspensie foarte fini pătrund în plămâni și cresc riscul de boli cardiovasculare, care pot duce la moarte. Oxizii de azot afectează ozonul de la nivelul solului și duce la creșterea dificultăților de respirare, chiar și în cazul persoanelor care nu au probleme respiratorii.

 

Cele mai citite

Cel puțin cinci morți într-un cutremur recent din sudul Iranului

Sunt cel puțin cinci morți și alte 49 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,1 în sudul Iranului sâmbătă...

Românii care merg în Bulgaria trebuie să știe că s-au actualizat taxele de drum

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă...

Declarații șocante făcute de un fost angajat al lui Zuckerberg: „Când era supărat, flutura o sabie pe lângă programatori”

Într-un TikTok viral, un fost programator Facebook a afirmat că Mark Zuckerberg, devenit CEO al Facebook, a amenințat odată angajații cu o sabie katana. Motivul...
Ultima oră
Pe aceeași temă