10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPatru fosti directori urmeaza sa fie audiati in Dosarul "Electrica-Banat"

Patru fosti directori urmeaza sa fie audiati in Dosarul “Electrica-Banat”

Procesul de coruptie “Electrica-Banat”, preluat spre judecare de un alt magistrat de la Tribunalul Timis, nu a durat, ieri, decat cateva minute. Completul a constatat lipsa de procedura cu societatea “Siemens”, parte civila in proces, care intre timp si-a mutat sediul la o alta adresa, fiind citata gresit.
Desi aproape intreaga asistenta se inarmase, ieri, cu multa rabdare, crezand ca judecatorii vor incepe audierea primilor inculpati, acest lucru nu a fost posibil din cauza erorii procedurale. Judecatorul Radu Herciu, care ii succede magistratului Gheorghe Bugarschi, promovat intre timp la Curtea de Apel Timisoara, a anuntat ca la termenul viitor, fixat pentru 7 decembrie, instanta ii va audia pe primii patru inculpati din rechizitoriu.
Cap de lista este fostul director general al SC “Electrica” SA Bucuresti, Silviu Lucian Boghiu, acuzat de savarsirea a nu mai putin de sase infractiuni, respectiv luare de mita, spalare de bani, delapidare, falsuri, instigare la abuz in serviciu si asociere in vedere comiterii de infractiuni.
La fel, alti trei fosti directori timisoreni vor fi chemati luna viitoare la bara pentru a da explicatii legate de o serie de fapte penale, precum abuz in serviciu, falsuri, luare de mita sau spalare de bani.
Acestia sunt: Livius Ioan Milea, fostul director general al SC “Electrica-Banat” SA, Dan Viorel, ex-directorul general al Societatii de Intretinere, Servicii Energetice Electrice (SISEE) Banat, si Gheorghe Erimescu, director comercial in cadrul SISEE.
Tot ieri, noul complet de judecata a pus in discutie situatia singurului inculpat din acest dosar cercetat in stare de arest preventiv. Ioan Spiridon va mai ramane inca cel putin 30 de zile in arest, dupa ce magistratii Tribunalului au decis prelungirea mandatului emis pe numele acestuia.
In dosarul “Electrica-Banat” au fost trimise in judecata 24 de persoane, dupa ce anchetatorii au descoperit o adevarata filiera prin intermediul careia sistemul energetic national a fost aprovizionat cu produse electrice contrafacute, de proasta calitate, dar comercializate la preturi supraevaluate sub numele fals “Siemens”. Prejudiciul retinut de procurorii Anticoruptie se ridica la aproximativ un milion de dolari.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă