9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPatronul unei firme acuzat de înşelarea unei banci cu patru milioane de...

Patronul unei firme acuzat de înşelarea unei banci cu patru milioane de euro, trimis în judecată

Patronul unei firme a fost trimis în judecată pentru înşelarea unei bănci cu peste patru milioane de euro, după ce a obţinut, cu ajutorul unor acte false, două credite bancare, iar apoi nu a mai rambursat sumele, potrivit Mediafax.

Aurel Andronic, asociat unic al SC Andronic Grup SRL (societate comercială aflată în lichidare), a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de înşelăciune.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul lunii mai 2010, Aurel Andronic, cu ocazia semnării a două contracte de credit (contract de credit ipotecar şi contract de linie de credit), i-a indus în eroare pe reprezentanţii Leumi Bank prin utilizarea de documente false, determinându-i să-i ofere 1.378.660,64 de euro şi nouă milioane de lei.

“După obţinerea finanţării, Andronic Aurel a înfiinţat o nouă societate comercială, S.C. ANDRONIC GRUP INDUSTRIAL S.R.L. pe care o controla printr-un interpus, a mutat întreaga activitate şi stocurile de marfă la noua societate comercială şi a dispus de toate bunurile personale şi ale S.C. ANDRONIC GRUP S.R.L. astfel încât Leumi Bank să nu aibă ce urmări pentru recuperarea prejudiciului. Mutarea stocurilor de marfă şi înstrăinarea bunurilor urmăribile s-a făcut prin contracte fictive”, se arată într-un comunicat al DNA remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit DNA, cu o parte din banii obţinuţi de la bancă, Aurel Andronic a rambursat un credit al firmei Andronic Grup SRL, aflat în sold la o altă instituţie bancară, reuşind astfel să înlăture ipoteca instituită asupra a două din cele patru imobile aduse drept garanţie şi a căror valoare depăşeşte un milion de euro.

Cu restul banilor Aurel Andronic a achitat datorii ale societăţii comerciale, dar a şi făcut plăţi către furnizori din China ai SC Andronic Grup SRL.

“Cu privire la creanţele faţă de furnizorii din China, s-a încheiat un contract de cesiune de creanţă cu o firmă de tip «fantomă», societate comercială la care nu a mai ajuns marfa plătită. În schimb, marfă de la aceiaşi furnizori din China a fost importată, fără a fi achitată, de noua societate comercială, SC Andronic Grup International SRL”, se mai arată în comunicatul DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, valoarea imobilelor ipotecate nu permite recuperarea creditelor, banca prejudiciată constituindu-se parte civilă cu suma de 1.580.468,30 de euro şi 11.391.110,78 de lei, reprezentând soldul acordat, dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Aurel Andronic a fost trimis în judecată în decembrie 2011, iar dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă