19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialReacția patronului Chocolat, după perchezițiile DIICOT

Reacția patronului Chocolat, după perchezițiile DIICOT

Patronul cofetăriilor Chocolat, Tudor Constantinescu, a declarat, joi, că va colabora cu autoritățile pentru a-și demonstra nevinovăția, în ancheta în care este vizat de DIICOT.

Într-un comunicat de presă remis redacției, patronul Chocolat și-a asigurat colaboratorii și clienții că afacerea sa are la bază ”profesionalismul, corectitudinea și transparența”, iar angajații săi au desfășurat o ”muncă cinstită”.

Citește și: Percheziții de amploare în cluburile și restaurantele din Capitală

“Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea și transparența care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari și devotați și prin multă creativitate, de la un restaurant și 7 angajați, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locații din București”, a spus Tudor Constantinescu.

Totodată, el le-a cerut scuze clienților pentru eventualele neplăceri cauzate de perchezițiile DIICOT.

”Îmi cer iertare clienților pentru expunerea la situația creată astăzi și vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălțimea așteptărilor și va mentine aceleași standarde ridicate în ceea ce privește produsele și serviciile oferite”, a mai spus patronul Chocolat.

Tudor Constantinescu, dar și alți patroni de cluburi şi baruri din Bucureşti sunt vizaţi de o anchetă DIICOT pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au făcut, joi dimineață, percheziții la toate cofetăriile Chocolat, precum și la cafenele Twins, restaurantele Tratoria Il Calcio, Le Club Herăstrău. 

Anchetatorii suspectează că pe raza municipiului Bucureşti activează un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani prin desfăşurarea de activităţi comerciale. Aceștia ar opera prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ținerea unei evidențe contabile duble (una reală în care sunt evidenţiate veniturile adevărate şi una fictivă ce reflectă venituri diminuate şi cheltuieli majorate), au mai precizat sursele.

Coordonatorii grupului sunt, potrivit surselor, Tudor – Mihai Constantinescu şi cetăţeanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL.

Citește și: Un club din Regie, închis de ISU

În anul 2006 aceştia ar fi achiziţionat, de la S.C. Solutions Center S.R.L. din Constanţa, programul informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat.

Programul este accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate, care înregistrează o pondere mai mare în venituri şi nu sunt fiscalizate, au mai arătat aceleași surse.

De asemenea, a mai rezultat că artizanii programului informatic de contabilitate au comercializat şi pus la dispoziţie acest program, cu buna-ştiinţă, şi altor societăţi comerciale din piaţă, în aceleaşi scop al fraudării bugetului de stat.

Patronii localurilor care au folosit programul sunt suspectați de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fraudă informatică, toate în formă continuată.

Prejudiciul este estimat provizoriu la 500.000 euro, însă, după finalizarea cercetăril​or, este foarte posibil să depăşească suma de un milion de euro, au mai arătat sursele citate.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă