17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPatriarhul Ucrainei despre Putin: Este NOUL CAIN, minte şi i se APROPIE...

Patriarhul Ucrainei despre Putin: Este NOUL CAIN, minte şi i se APROPIE SFÂRŞITUL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene l-a calificat pe Vladimir Putin drept "noul Cain", care "minte" şi este responsabil "de vărsarea de sânge a poporului frate", într-o declaraţie publicată sâmbătă pe site-ul Bisericii, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene spune despre Vladimir Putin că "spune minciuni evidente: trimite mercenari care ucid în ţara noastră, dar vorbeşte despre un «conflict intern» în care el nu este implicat; trimite în Ucraina trupe care îi sunt subordonate dar spune public că nu sunt acolo. În timp ce Ucraina îşi îngroapă soldaţii morţi ca pe nişte eroi, ţara lui îi îngroapă pe ai ei în secret, ascunzând cauza morţii lor".

În acest text, patriarhul Kievului Filaret vorbeşte, fără să îi rostească vreodată numele, de un "lider ortodox" care "se declară frate al poporului ucrainean, dar care prin actele sale a devenit un nou Cain responsabil de vărsarea sângelui fraţilor şi induce lumea în eroare prin minciună".

În Biblie, Cain îşi ucide fratele mai mic, pe Abel şi, întrebat de Dumnezeu, neagă crima.

Patriarhul Filaret le cere, de asemenea, credincioşilor din Biserica sa "să nu se teamă de acest lider", anticipând că "i se apropie sfârşitul".

Şeful Bisericii Ortodoxe Ucrainene este cunoscut pentru luările sale de poziţie virulente împotriva lui Putin şi a "inamicului rus" de la anexarea, în martie, a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

 

 

Cele mai citite

Boloş: Guvernul a adoptat o OUG cu măsuri de digitalizare. Una se referă la e-Case de marcat

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă cu măsuri de digitalizare, iar prima se referă la e-Case...

Ajutor de la UE pentru restructurare companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a dat undă verde planului României de a acorda un ajutor de stat pentru restructurare, în valoare de 95,3 milioane EUR, către...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă