15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPatriarhul Daniel, cetăţean de onoare al oraşului Braşov

Patriarhul Daniel, cetăţean de onoare al oraşului Braşov

Şeful Bisericii Ortodoxe Române a primit, sâmbătă seară, titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Braşov, în cadrul unei şedinţe festive a Consiliului Local Braşov, transmite NewsIn.

În cadrul şedinţei festive a Consiliului Local, la care au participat ca invitaţi şi preoţi ai tuturor confesiunilor creştine reprezentate în Braşov, dar şi prefectul judeţului Braşov, Ion Gonţea, Prea Fericitului Daniel i-a fost înmânată diploma şi placheta de „Cetăţean de Onoare” în semn de recunoaştere pentru întreaga activitate.

“Mă bucur că mă aflu în postura de a vă oferi acest titlu în numele cetăţenilor Braşovului”, a spus primarul George Scripcaru.

Patriarhul  Daniel a spus că distincţia îl onorează, dar îl şi responsabilizează. Acesta a ţinut să sublinieze activitatea socială a Bisericii Ortodoxe Române, spunând că Biserica are 380 de instituţii de caritate, o grijă foarte mare fiind arătată bătrânilor, în special celor singuri.

După ceremonia de la Primărie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a participat la un „Te Deum” la Biserica „Sfânta Treime” din Scheii Braşovului şi a sfinţit viitorul cămin de bătrâni ridicat de preoţii şi enoriaşii parohiei „Sfânta Treime”.

Înainte de a intra în Biserica „Sfânta Treime”, Patriarhului i-a fost înmânată o petiţie din partea oamenilor de cultură braşoveni care, în urmă cu câteva luni au propus ca Sfânta Fecioară Maria să devină sfânt ocrotitor al Braşovului.

Duminică dimineaţa, Prea Fericitul Daniel va lua parte la slujba de sfinţire a Bisericii „Sf. Constantin şi Elena” din cartierul braşovean Valea Cetăţii, la slujbă urmând să participe câteva zeci de preoţi din toate parohiile din oraş.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă