20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialParul si naravul

Parul si naravul

Elita oamenilor de stiinta din toata lumea, indiferent de port, nationalitate si apucaturi, dovedeste ca este incapabila sa raspunda la o intrebare esentiala pentru soarta planetei. De ce unii isi schimba parul si naravul ba?! De ce parul, prin trecerea sa la o alta culoare, nu poate influenta modificarea naravului, fie si partial?! Este naravul din fire chiar atat de conservator incat, iata, nu poate fi clintit din loc? De ce oare orice culoare (politica) din paleta celor care schimba fundamental parul paleste in fata naravului? Iata doar cateva din chestiunile neelucidate inca. Mai ales ca acum, in prag de anticipate, ne confruntam iarasi cu un nou val masiv de schimbari ale identitatilor capilare, fiind sezonul vopsirii parului si al clonarilor politice. De la Pruteanu incoace, ne-am convins ca, in totala contradictie cu banii, care nu miros, politica pute de-ti ia nasul. Poate din cauza aglomerarii de picioare care se calca intre ele pentru un biet ciolan bun de ros! Poate! Abuzand de tot felul de vopseluri si cosmeticale, in imbranceala generala, unii isi cauta de zor o noua identitate (politica). Chiar si spanii si descendentii lui Kojak vor sa-si schimbe parul! Schimbarea parului se poate face in cele mai diverse moduri. Unii dintre cei care s-au considerat flori in PSD au semnat adeziuni pentru… fauna, in ciuda faptului ca au plecat dintr-un partid ai carui membri sunt apelati uneori de fondatorul lor cu celebrul „Mai, animalule”!
Altii cred ca isi pot schimba parul doar punandu-si cenusa in cap. Ce-i drept, in diverse situatii, cenusa are efecte miraculoase asupra doritorului de par schimbat: dezleaga limba, dezvolta spiritul autocritic, mareste pofta de dezvaluiri, vindeca amnezia, accelereaza limbarita.
Asa se face ca in aceasta perioada oamenii cu cenusa in cap, tot mai multi pe scena politica, scot la suprafata, cu migala unor neobositi mineri, toate putregaiurile din partidele pe care le parasesc, dandu-se pe mana unor simple coafeze. Singurul care ramane de neclintit este… naravul. Pentru ca, indiferent ce culoare capata parul, nuanta aleasa nu poate acoperi soricul gros care, in cazul unora, tine loc de obraz!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă