6.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialPartidul lui Alexis Tsipras se scindează. Mai mulți parlamentari au anunțat că...

Partidul lui Alexis Tsipras se scindează. Mai mulți parlamentari au anunțat că părăsesc Syriza

Mai mulţi parlamentari din cadrul Syriza vor pleca din formaţiunea premierului demisionar grec, Alexis Tsipras, şi vor înfiinţa un nou partid, informează Mediafax.

Astfel, cel puţin 25 de parlamentari din Syriza ar putea părăsi partidul pentru a se alătura noii formaţiuni politice, potrivit relatărilor din presa greacă.

Citește și: Încercări de formare a unui nou Guvern, după demisia lui Tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a anunţat, joi seară, demisia Guvernului pe care îl conduce şi convocarea de alegeri parlamentare.

Tsipras a fost obligat să ia această decizie după ce a pierdut majoritatea parlamentară săptămâna trecută, în cursul votului privind noul plan de asistenţă financiară.

Citește și: Alegeri ANTICIPATE în Grecia. Tsipras a DEMISIONAT

Patruzeci de parlamentari Syriza nu au votat în favoarea planului de asistenţă, iar Guvernul a rămas cu o susţinere de 119 voturi din totalul de 300 de membri ai Parlamentului.

Guvernul a reuşit să adopte acordul cu creditorii cu ajutorul opoziţiei moderate – partidul de centru-dreapta Noua Democraţie (ND) şi Partidul Socialist (PASOK).

Cele mai citite

VIDEO. Vedeta din România care ține post negru! “Nu am băut nimic decât apă”

La vârsta de 53 de ani, Damian Drăghici a intrat din nou în post negru și se află deja la a cincea zi a...

“Toţi oamenii care vin în București spun că este la fel ca în Monte Carlo!”, spune un fotbalist străin de la FCSB

Atacantul echipei FCSB, Andrea Compagno, care evoluează în fotbalul românesc din 2020, a oferit o perspectivă asupra conaționalilor noștri. El și familia sunt fascinați...

A fost descoperită o capodoperă dispărută a lui Botticelli, în valoare de 109 milioane de dolari

O capodoperă a lui Botticelli, dată dispărută de peste jumătate de secol, a fost găsită. Era "ascunsă" la vedere, în casa unei familii italiene. Comandamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă