2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialParlamentul de la Londra dezbate pe 20 februarie petiţia privind interzicerea vizitei...

Parlamentul de la Londra dezbate pe 20 februarie petiţia privind interzicerea vizitei lui Donald Trump în Marea Britanie

Parlamentul de la Londra va dezbate pe 20 februarie petiţia privind interzicerea vizitei de stat a preşedintelui SUA, Donald Trump, în Marea Britanie, informează marți agenția Reuters.

Peste 1,6 milioane de britanici au semnat o petiţie adresată Parlamentului prin care cer interzicerea vizitei lui Donald Trump pentru a se evita o situaţie ofensatoare pentru regina Elisabeta a II-a. Drept răspuns, Parlamentul de la Londra a anunțat organizarea unei dezbateri pe 20 februarie despre oportunitatea vizitei noului lider de la Casa Albă.

Petiţia din Marea Britanie a fost lansată înainte ca premierul Theresa May să îl invite pe Donald Trump în această țară, dar colectarea semnăturilor s-a accelerat pe fondul deciziei noului preşedinte american de a interzice temporar imigraţia din şapte state situate în Orientul Mijlociu şi Africa.

Ziarul britanic The Sunday Times susține că între SUA și Marea Britanie au apărut tensiuni, deoarece Donald Trump, care contestă teoria încălzirii globale, ar refuza o întrevedere cu prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, pentru a nu asculta opiniile acestuia despre schimbările climatice.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă