11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialParade ale portului şi costumelor populare

Parade ale portului şi costumelor populare

Turiştii aflaţi pe litoral vor putea participa, în perioada 19-25 iunie, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru copii şi tineri interpreţi “Dobrogea, mândră grădină”.

La evenimentul care va avea loc în staţiunile Mangalia, Neptun, Venus, Jupiter, Eforie Sud, Eforie Nord, Mamaia, dar şi în comunele Albeşti şi Pecineaga sunt aşteptaţi să participe peste 1.400 de folclorişti din ţara noastră şi de peste hotare. Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, a informat, joi, printr-un comunicat remis presei, că festivalul se desfăşoară în cadrul campaniei de promovare „O atitudine pe litoralul românesc – Tot ACASĂ e mai bine”, în cele cinci zile de concurs organizându-se în staţiunea Mamaia, începând cu ora 18.30, timp de 30 de minute, o paradă a portului şi costumelor populare, pe traseul Aqua Magic-Cazinou.

Pe 20 iunie, aceeaşi paradă, la care vor fi prezenţi toţi participanţii la festivalul de folclor, se va desfăşura pe traseul staţiunea Mamaia – Constanţa – Eforie – Olimp – Neptun – Jupiter – Venus – Mangalia, începând cu ora 10.00. Festivalul este promovat de Asociaţia Litoral – Delta Dunării atât în cadrul hotelurilor de pe litoral, cât şi al agenţiilor de turism din întreaga ţară şi este organizat cu sprijinul autorităţilor locale.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă