18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPapandreou, sigur că UE îi va susţine decizia în ceea ce priveşte...

Papandreou, sigur că UE îi va susţine decizia în ceea ce priveşte referendumul; Statul Major al forţelor armate, înlocuit în întregime

Potrivit unor surse citate de athensnews.gr, premierul elen George Papandreou a declarat că  este sigur că Uniunea Europeană îi va susţine decizia în ceea ce priveşte referendumul.

Ministrul reformei administrative Dimitris Reppas, ministrul dezvoltării Michalis Chrysochoidis  şi ministrul protecţiei cetăţenilor Christos Papoutsis i-au oferit lui Papandreou acordul lor total în cadrul întrunirii cabinetului elen, potrivit unor surse citate de athensnews.gr

Purtătorul de cuvânt al guvernului Greciei a declarat pentru athensnews.gr că guvernul este încrezător în faptul că va primi un vot de încredere.

Agenţia Reuters scrie că Papandreou ar fi acţionat singur când şi-a asumat riscul unui referendum.

Ministerul elen al Apărării a anunţat, marţi, înlocuirea întregului Stat Major al forţelor armate, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Măsura a fost anunţată în plină criză politică, care riscă să ducă la căderea Guvernului, şi după ce premierul grec a anunţat convocarea unui referendum privind planul european de salvare a ţării.

Consiliul de Securitate a statului, reunit sub preşedinţia premierului Giorgios Papandreou, a decis marţi seară înlocuirea celor patru comandanţi ai armatei – comandanţii Statelor Majore ale forţelor terestre, forţelor navale şi aviaţiei militare – şi a eliberat din funcţie 12 ofiţeri din armata terestră şi Marină, a precizat Ministerul Apărării.

Surse din cadrul Ministerului Apărării au declarat că reuniunea fusese programată cu mult timp în urmă, iar eliberările din funcţie erau programate şi nu au legătură cu situaţia politică.

Partidele de opoziţie au criticat vehement decizia Guvernului. “Lăsaţi forţele armate liniştite”, a declarat Margaritis Tzimas, reprezentant al partidului Noua Democraţie, apreciind că înlocuirea întregului Stat Major este o măsură “antidemocratică”.

Anunţul surprinzător făcut de Papandreou luni seară privind convocarea unui referendum privind planul de salvare şi a unui vot de încredere a relansat dezbaterile privind eventuala demisie a Guvernului sau convocarea de alegeri anticipate.

Cele mai citite

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă